Logo Realitatea.md

Este placat cu argint și aur de 24 karate! FMF va prezenta un nou trofeu (VIDEO)

17 Mai 2019, 20:05 // SPORT

În premieră pentru fotbalul din Republica Moldova, Federația Moldovenească de Fotbal (FTM) va prezenta un nou trofeu pe care-l va primi deținătoarea Cupei Moldovei Orange, ediția 2018-2019. Noua cupă va fi va fi transmisă, anual, echipei care va câștiga trofeul, scrie Bani.md.

Foto: pexels.com

Trofeul are 65 de centimetri înălțime și cântărește 10 kilograme, este făcut din alamă și bronz, placat cu argint și aur de 24 de carate. Baza este formată din oțel inoxidabil, aluminiu, acril și lemn. Proiectul noii Cupe a fost executat timp de 6 luni de către compania RRDCreative, care a ținut cont de cerințele înaintate de FMF. Construcția a fost realizată de către Shane Holland (Shane Holland Design Workshops) - un renumit sculptor irlandez și producător de premii speciale. Alte 8 companii din Irlanda, Țara Galilor, Anglia și Germania au fost implicate în producție.

Istoria cupei începe cu desenele 3D, realizate de către Anthony O'Connor, cel care a dat viață schițelor de pe hârtie. Acestea au fost trimise în Black Country, o zonă a Angliei, la vest de Birmingham, pentru turnarea metalelor. După ce meșteri calificați au realizat forma cupei, ea a revenit în Irlanda, unde Shane și echipa sa au realizat baza trofeului și mânerele.

A urmat Lee Brothers din Dublin, pentru gravarea specială a stemei de stat și a titlurilor, cu ajutorul unei mașini speciale, care realizează gravură rotativă și șlefuire cu diamant.

Trofeul a ajuns ulterior la un argintar, care a lustruit cupa și a expediat-o la Newbridge Silver pentru placarea cu argint. Un alt meșter care lucrează cu aurul, a realizat mingea placată cu aur de 24 carate și a amplasat detaliile pe stemă. În final, cupa a revenit la Shane Holland pentru detaliile finale de gravare cu laser și asamblare. Boxa pentru transportarea cupei a fost confecționată în Germania, de către compania Thomann.

Noua Cupă a Moldovei Orange va fi prezentată pe 22 mai în cadrul finalei care va avea loc pe stadionul Zimbru și va fi însoțită de un spectacol de lasere și lumini. Sheriff Tiraspol și Sfântul Gheorghe Suruceni vor lupta în ultimul act al competiției.

Citeste tot despre: argint și aur, FMF, nou trofeu
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2312 -0.5204%
USD USD 17.3519 -0.4355%
RUB RUB 0.2729 -0.2194%
RON RON 4.0243 -0.4970%
UAH UAH 0.7355 0.1089%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile