Logo Realitatea.md

Este „securitatea statului” în pericol?! 400 de uniforme ale polițiștilor de frontieră, cusute de un agent economic din Tiraspol

23 Septembrie 2019, 13:10 // Actualitate

Un lot de 400 de uniforme pentru angajații Poliției de Frontieră a fost cusut de un agent economic din Tiraspol. Asta deși, pentru confecționarea uniformelor a fost contractat un agent economic din capitală. Acesta însă s-a adresat la agentul economic din stânga Nistrului, fapt prin care, potrivit Poliției de Frontieră, a încălcat aspectele legate de confidențialitate și securitate, inclusiv și economică.

Încălcarea a ieșit la iveală în timpul investigațiilor ample de la Punctul de Trecere a Frontierei din Aeroportul Internațional Chișinău. Pe faptul dat a fost pornită o anchetă, iar până la finalizarea acesteia au fost suspendate toate procesele de livrare a echipamentelor, dar și transferurile financiare.

„În situația în care echipamentul polițienesc a fost confecționat în regiunea necontrolată de către autoritățile Republicii Moldova, există riscul de a fi denigrată imaginea Poliției de Frontieră, mai mult ca atât poate genera chiar și la atentarea securității statului”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră.

Astfel, pentru a evita orice risc iminent, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a sesizat autoritățile responsabile de administrarea impozitelor, taxelor și altor plăți în interesul statului, precum și cele responsabile de efectuarea controlului și supravegherii vamale, inclusiv prin prevenirea, depistarea și combaterea eschivării de la achitarea drepturilor de import/export și a altor plăți, pentru a întreprinde în mod de urgență acțiuni de verificare și examinare a activității agenților economici menționați, inclusiv respectărea de către aceștea a reglementărilor vamale și a legislației fiscale la trecerea mărfurilor și a mijloacelor de transport peste frontiera vamală.

Foto: border.gov.md

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3962 0.0000%
USD USD 17.5906 0.0000%
RUB RUB 0.2716 0.0000%
RON RON 4.0831 0.0000%
UAH UAH 0.7171 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile