Logo Realitatea.md

Ești din Bălți și bei apă „CAIF”?! N-o mai fă vreodată! Antisanitarie totală în sala de producere și niciun act de proveniență (VIDEO)

23 Septembrie 2020, 11:40 // Societate

Un agent economic din municipiul Bălți, specializat pe producerea, depozitarea și comercializarea apei minerale carbogazoasă sub marca „CAIF” a fost documentat de ofițerii de investigații ai Direcției investigații Nord a Inspectoratului Național de Investigații, fiind suspectat că ar activa ilicit și în condiții antisanitare. Oamenii legii nu oferă numele agentului economic, însă nu au blurat nici pozele, nici imaginile video, astfel încât avem posibilitatea de a vă spune că este vorba despre „apa de masă carbogazoasă „CAIF” SIFON” și să vă prevenim să nu o mai consumați niciodată încât este produsă în condiții lipsite de orice norme sanitare și în lipsa oricăror acte de proveniență.

Embed:

În timpul percheziției efectuate la secția de producere, polițiștii au depistat și ridicat peste 800 de butelii pline cu apă carbogazoasă, a câte 2 litri fiecare, făra acte de provenienţă. Tot acolo au găsit 204 butelii goale destinate pentru apă, 800 de tichete pentru sticle, 500 de accesorii pentru asamblarea buteliilor cu sifon, 13 butelii pentru bioxid de carbon și utilaj improvizat pentru îmbutelierea produsului.

De asemenea, au fost depistate încălcări ale normelor sanitare, iar actele de provenienţă a produselor nu au fost prezentate. Marfa, în sumă totală de aproximativ 80.000 de lei, a fost ridicată și urmează a fi supusă expertizei de specialitate.

Agentul economic riscă să-i fie sistată activitatea și să achite o amendă de doar 6.000 de lei pentru încălcarea regulilor de comerţ și 15.000 de lei pentru achiziţionarea, păstrarea, transportul şi comercializarea ilegală a valorilor materiale.

În context, Poliția recomandă tuturor cetățenilor „să cumpere apă minerală și băuturi răcoritoare numai din locuri amenajate, autorizate și care asigură condițiile igienico-sanitare specifice”. „Dacă aveți dubii în privința calității și valabilității, evitați să procurați, pentru că vă puneți sănătatea în pericol”, se arată în comunicatul Poliției.

Din partea sa, Poliția asigură că împreună cu alte instituţii abilitate, vor desfăşura în continuare controale în unităţile de alimentaţie publică, verificând calitatea, etichetarea, depozitarea şi modul de păstrare şi comercializare a alimentelor.

Foto, Video și Capturi Video: politia.md

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1260 -0.2048%
USD USD 17.0250 -0.1279%
RUB RUB 0.2226 0.4060%
RON RON 4.1300 -0.2054%
UAH UAH 0.6012 -0.2985%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile