Logo Realitatea.md

Etichetările se țin lanț de socialistul Gațcan după ce a plecat la Pro Moldova! Socialistă: „Putea fi Hippocrates, dar l-a preferat pe Brutus”

30 Iunie 2020, 12:23 // Politica

Anunțul lui Ștefan Gațcan privind părăsirea fracțiunii PSRM și aderarea la grupul parlamentar Pro Moldova, acesta fiind primul deputat socialist care a făcut acest lucru, în condițiile în care deja 17 deputați democrați au trecut la Pro Moldova și Partidul Șor, i-a scos din sărite pe socialiști care nu l-au mai scos din etichetări de tot genul. Astfel, după ce Vlad Batrîncea l-a numit „prostituată politică”, o altă deputată socialistă, Adela Răileanu l-a comparat pe acesta cu Brutus, cel care l-a ucis pe împăratul roman Iulius Cezar, sau Iuda Iscariotul, apostolul care l-a trădat pe Iisus Hristos.

„Și tu, Gațcanus?”, întreabă retoric socialista Adela Răileanu în debutul unei postări pe Facebook despre „trădarea” lui Ștefan Gațcan, care, în continuare renunță să-i mai scrie numele cu majusculă.

Potrivit ei, „despre sufletul și esența unui om poți să-ți dai seama în situații de criză”. „În situații de criză un om obișnuit poate deveni erou, iar un om despre care se credea că este un caracter puternic se poate manifesta ca un laș. Trădarea lui gațcan este cu atât mai gravă, cu cât s-a produs într-o situație atât de dificilă pentru țară”, a scris Răileanu în postarea dedicată deja fostului său coleg.

Deputata socialistă mai afirmă că „felul în care a trădat este aidoma evadării pompierului de la locul incendiului.

„Gestul lui îl ridică la rangul de Iuda al politicii moldovenești și îi face numele sinonim cu cel al celebrului trădător - putea fi Hippocrates, dar l-a preferat pe Brutus, de dragul arginților lui Candu, Șor și Plahotniuc, a continuat deputata jurnalistă de profesie.

Într-un final, aceasta susține că „trădarea lui gațcan e foarte gravă, dar nu mortală, iar „politica în particular și societatea în general trebuie să se curețe de cei în care există drojdia trădării. „Acesta este ingredientul principal al oricărei mârlănii și chiar crime - drojdia trădării. Din ea e făcut la propriu acest gațcan. Să ne curățim deci de Iuda!”, și-a conchis trilul verbal deputata socialistă.

Vedeți și: Socialiștii, „foc și pară”, după plecarea lui Gațcan! „Condamnăm încă un act de prostituție politică, condamnăm și proxenetul din afara Republicii Moldova”

Lovitură sub centură pentru socialiști! Un deputat PSRM trece la Pro Moldova. PSRM-PD rămân cu 49 de voturi

Carp, după plecarea din PSRM a lui Gațcan poreclit „omul lui Plahotniuc”, spune că ar mai urma încă doi deputați din coaliție

Ciubuc din numele PDM, despre Gațcan care a migrat de la PSRM la Pro Moldova: „Nu a rezistat tentației și ofertelor grase”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7864 1.4006%
USD USD 16.7051 0.9512%
RUB RUB 0.2276 0.1320%
RON RON 4.0919 1.3750%
UAH UAH 0.6112 1.8836%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile