Logo Realitatea.md

Europa, paralizată de ninsori! Drumuri blocate, școli închise și oameni morți din cauza vremii extreme

11 Ianuarie 2019, 15:56 // În lume

Ninsorile abundente au provocat haos în mai multe zone din Germania și Suedia. Mai multe drumuri sunt astăzi blocate, cursele de tren sunt anulate, iar școlile închise. Din păcate, au fost înregistrate deja victime umane. Un băiețel de nouă ani din Germania a murit după ce peste el a căzut un copac.

Foto: bbc.com

Din păcate, copilul a fost găsit după 40 de minute de la accident, așa că medicii nu au mai putut face nimic pentru el. 

Autoritățile germane, dar și Crucea Roșie au sărit în ajutorul șoferilor blocați în omăt. Drumurile din Berchtesgaden, aproape de frontiera cu Austria sunt blocate și ele, iar armata a trimis 200 de soldați care să ajute sutele de oameni rămase pe drum. 

Nordul Suediei a fost lovit de o furtună, iar drumurile au devenit impracticabile, iar salvatorii austrieci au fost nevoiți să lupte cu nămeții pentru a-l salva la rândul lor pe un snowboard-ist, în vârstă de 41 de ani, care a ieșit de pe pista unei stațiuni din Schlossalmbahn.

Austria au parte în sfârșit de o "pauză", după ce zilele trecute s-a așternut un strat de zăpadă de trei metri pe alocuri. Săpămâna trecută, în Austria au murit șapte oameni din cauza zăpezii, iar doi turiști sunt dați dispăruți încă de sâmbătă.

There was some respite in Austria on Friday, after three metres of snow fell in some parts in previous days. Seven people have died in the past week and two hikers have been missing since Saturday.

Restaurantul unui hotel din Elveția a fost lovit de o avalanșă. Trei oameni au fost răniți.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5865 0.0029%
USD USD 18.2036 -0.0549%
RUB RUB 0.2888 0.3475%
RON RON 4.3572 0.0712%
UAH UAH 0.6941 0.4196%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile