Logo Realitatea.md

Ex-ministru: „Niciun lider european nu își dorește cooperare cu politicieni filmați cu sacoșe de bani și protejați de serviciile speciale ruse”

27 Octombrie 2020, 11:24 // Politica

Fostul ministru de Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, este de părere că dezvăluirile Dossier despre legătura dintre Serviciul rus de Informații Externe și candidatul independent, susținut de PSRM, Igor Dodon duc la o și mai profundă izolare internațională a RM și aprofundează coma în care se află politica externă a țării. „Moldova deja este izolată în plan internațional din cauza lipsei de reforme, perpetuarea situației de stat capturat, dar și al atacurilor venite din partea președintelui și al primului ministru împotriva Uniunii Europene, a României, Ucrainei și SUA. În acest sens, doi din trei conducători ai Republicii Moldova sunt cam nefrecventabili în plan internațional și, evident, aceste dezvăluiri agravează izolarea internațională a Moldovei”, a declarat ex-oficialul pentru Deschide.md.

Acest grad de implicare masivă a Federației Ruse în sprijinul unui singur politician este cu siguranță o amenințare la adresa securității Republicii Moldova ca stat. Aș vrea să mai amintesc că președintele Dodon așa și nu a putut dezvolta o relație cu Federația Rusă care ar fi bazată pe respect reciproc și ar aduce beneficii cetățenilor Republicii Moldova. Evident, Rusiei îi convine acest parteneriat în care Moldova plătește mai mult pentru gazul rusesc decât Germania, zona de liber schimb cu Rusia rămâne suspendată, embargoul aplicat majorității produselor moldovenești rămâne în mare parte valabil, iar unii lideri politici din Moldova preferă să caute beneficii personale la Moscova, în loc să promoveze interesele țării”, a enumerat Nicu Popescu.

Potrivit acestuia, niciun lider european nu prea își dorește poze, darămite cooperare aprofundată, cu lideri politici care între timp sunt filmați cu sacoșe de bani și protejați prin declarații publice de către serviciile speciale ale Federației Ruse”. „Și evident, cetățenii Republicii Moldova sunt primii care au de suferit din cauza acestei stări de calamitate în care se află relațiile Moldovei cu aproape toți partenerii strategici ai țării noastre”.

Nicu Popescu a exercitat funcția de ministru de Externe în perioada în care Guvernul a fost condus de Maia Sandu, actuala candidată PAS la funcția de președinte al Republicii Moldova.

La acest subiect:

Cine sunt polit-tehnologii ruși desantați la Chișinău pentru campania lui Igor Dodon

Dovada lucrurilor știute: Cum Kremlinul influențează agenda politică din Moldova. Candidații la prezidențiale în hârtiile generalului Cernov

Candidata PAS, întrebată după investigația „Kremlin”, dacă are consultanți străini pentru prezidențiale

Cea mai bună tehnică de apărare e atacul?! Rusia răspunde investigației „Dossier” prin noi acuzații de implicare a SUA în alegerile din Moldova

Dodon către Moscova și Washington: „Găsiți alt teren de joc”. Cât despre Sandu: „Куда ты денешься” (VIDEO)

Ofițeri FSB, mercenari și suspecți de asasinate! Mai multe despre oamenii Kremlinului, angajați de Dodon pentru campania sa

Disinfo.md: Presa rusă a răspândit masiv declarația că SUA ar pregăti o revoluție în Moldova

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5541 0.2228%
USD USD 17.2383 0.0546%
RUB RUB 0.2261 -0.7898%
RON RON 4.2182 0.2329%
UAH UAH 0.6047 -0.1651%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile