Logo Realitatea.md

Examenele pentru clasa a patra au fost anulate. Se discută acest lucru și pentru bacalaureat și cel de finalizare a gimnaziului (VIDEO)

27 Martie 2020, 12:16 // Societate

Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, a anunțat astăzi că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a luat decizia de a anula examenele pentru clasa a patra, odată cu finalizarea ciclului primar. Totodată, în privința examenelor de bacalaureat, Filip a menționat că încă se discută asupra acestui subiect, dacă vor fi anulate sau nu.

Foto Simbol

„Elevii și profesorii fac ore la distanță, procesul de studii nu este întrerupt. Ministerul Educației a recomandat cadrelor didactice platforme online, fapt ce le oferă posibilitatea de a face lecții la distanță. Ministerul Educației a decis deja anularea examenelor pentru clasa a patra”, a spus Filip.

Totodată, liderul democraților a declarat că „dacă până la sfârșitul stării de urgență elevii nu vor reveni la ore, examenul de capacitate (clasele a IX) și examenul de bacalaureat (clasele XII) vor trebui anulate”.

Pe de altă parte, se pare că autoritățile nu se pot înțelege între ele la acest capitol, întrucât, șeful statului, Igor Dodon, a declarat tot astăzi, în cadrul unui live pe pagina sa de Facebook, „Președintele răspunde” că  examenele de bacalaureat s-ar putea desfășura mai târziu decât în termenul stabilit inițial de Ministerul Educației, dar nu să fie anulate. Conform acestuia, există două scenarii pentru BAC în acest an: recuperarea curriculei prin intermediul lecțiilor de la distanță și desfășurarea examenelor de BAC în termenul stabilit sau transferarea BAC-ului pentru o perioadă mai târzie.

Amintim că, procesul educațional în toată țara a fost suspendat de la 11 martie, din cauza răspândirii coronavirusului. Recent, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a emis ordinul privind prelungirea suspendării procesului educațional în toate instituțiile de învățământ pe toată durata stării de urgență, adică până pe data de 15 mai.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.0000%
USD USD 17.2272 0.0000%
RUB RUB 0.2448 0.0000%
RON RON 4.0205 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile