Logo Realitatea.md

Exclus din fracțiunea PPDA, Octavian Țîcu nu renunță la mandatul de deputat. A decis să renunțe la cel de consilier municipal

16 Noiembrie 2019, 17:45 // Stiri

Exclus oficial din fracțiunea parlamentară a PPDA, Octavian Țîcu nu se lasă de mandatul de deputat, chiar dacă avea de ales. Astfel, acesta a decis să renunțe la consilier municipal pe lista Partidului Unității Naționale, în care a acces ca urmare a alegerilor locale generale din 20 octombrie curent. 

La ședința de vineri a Comisiei Electorale Centrale, membrii CEC au recepționat cererile de demisie din funcția de consilier depuse de către primarul general al Capitalei, Ion Ceban, și deputatul Octavian Țîcu. Astfel, CEC a a atribuit mandatele de consilier în Consiliul municipal Chișinău candidaților supleanți Silvia Grigorieva, pe lista Partidului Socialiștilor, și Corneliu Pântea, pe lista Partidului Unității Naționale.

În hotărârea sa, Comisia a preavizat consilierii Silvia Grigorieva și Corneliu Pântea asupra obligației de a respecta termenul de 30 de zile pentru înlăturarea stării de incompatibilitate în cazul apariției acesteia.

Silvia Grigorieva a mai fost consilier al fracțiunii socialiste în CMC, iar Corneliu Pântea a fost consilier în fracțiunea Partidului Liberal.

Cu toate că a lipsit de la ședința de constituire a CMC, Octavian Țîcu a fost inclus în componența Comisiei pentru protecție socială, ocrotirea sănătății, educație, cultură, mass-media și relații interetnice a Consiliului Municipal Chișinău.

Consiliul municipal Chișinău are 51 de consilieri. În noua componență a CMC, au fost constituite patru fracțiuni – fracțiunea Partidului Socialiștilor, fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate, fracțiunea ACUM, Platforma DA și cea a Partidului Liberal. În CMC se mai regăsesc doi consilieri democrați, doi ai Partidului Șor și câte un consilier de la Partidul Unității Naționale, Mișcarea „Forța Nouă” și Partidul Comuniștilor.

Vedeți și: Fracțiunea parlamentară a PPDA a rămas fără un deputat. Țîcu a fost exclus oficial din partid (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3939 -0.3566%
USD USD 17.1712 -0.1262%
RUB RUB 0.2415 -0.5764%
RON RON 4.0053 -0.3830%
UAH UAH 0.6368 -0.2194%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile