Logo Realitatea.md

Executivul a dat aviz pozitiv proiectului de lege legat de magazinele duty-free

24 Iunie 2019, 15:34 // Economie

Cabinetul de miniștri a dat aviz pozitiv astăzi la două proiecte de legi. Unul dintre acestea vizează modificarea articolelor din Codul fiscal și Codul vamal prin care se introduce mențiunea expresă că mărfurile comercializate de către magazinele, barurile, restaurantele duty-free sunt scutite de achitarea TVA și a accizei doar în cazul amplasării acestora la ieșirea din țară.

Foto: gov.md

De asemenea, proiectul prevede anularea scutirii de TVA și acciză pentru produsele petroliere comercializate în zona vamală de control.

Cel de-al doilea proiect de lege, avizat pozitiv de către Cabinetul de miniștri prevede schimbarea statutului funcțiilor de „secretar general al Guvernului”, „secretar de stat” și de „șef/șef adjunct al oficiului teritorial al Cancelariei de Stat” din funcții publice în funcții de demnitate publică, precum și instituirea funcției de „secretar general al ministerului”, care va substitui funcția de „secretar general de stat”. Totodată, documentul vizează delimitarea atribuțiilor de „secretar de stat” și „secretar general al ministerului”.

Tot astăzi, Guvernul a aprobat o hotărâre prin care a fost modificată componența Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare economică. Astfel, Viceprim-ministrul pentru reintegrare, Vasilii Șova, a fost numit noul președinte al Părţii moldoveneşti a Comisiei. Proiectul a fost elaborat în contextul învestirii noului Guvern.

Cu referire la cadre, Cabinetul de miniștri a mai decis astăzi eliberarea din funcții a șefei Companiei Naționale de Asigurări Sociale, Valentina Buliga, dar și a lui Vitalie Iurcu, secretar de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Citeste tot despre: Duty Free
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4073 0.5961%
USD USD 17.7179 0.1368%
RUB RUB 0.2497 1.2982%
RON RON 4.0066 0.5799%
UAH UAH 0.6577 -0.6945%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile