Logo Realitatea.md

De ce niciun angajat al Ministerului Sănătății nu a fost plasat în carantină, chiar dacă Viorica Dumbrăveanu a fost testată pozitiv cu COVID-19?

31 August 2020, 10:08 // Actualitate

Niciunul dintre angajații Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) nu a fost plasat în carantină, deși ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a fost confirmată pozitiv cu coronavirus, scrie publika.md.

Potrivit Serviciului de presă al MSMPS, nimeni din angajații Ministerului nu au fost plasați în carantină, deoarece Viorica Dumbrăveanu, „nu a intrat în contact cu niciunu dintre ei și s-a autoizolat odată cu apariția primelor simptome de COVID-19. Concluzia a fost făcută în urma unei anchete epidemiologice. Toate activitățile sunt desfășurate de secretarii de stat pe domeniile lor de competență și sunt coordonate cu ministrul Dumbrăveanu în regim online”.

„Doamna ministru, începând cu data de 25, nu a fost în contact cu nimeni și s-a autoizolat. Dumneaei a lucrat de la distanță în perioada respectivă, în zilele când a apărut simptomatica de boală și a fost stabilit diagnosticul. La moment, ca și contact apropiat nu a fost apreciat nimeni și ministerul lucrează în regim obișnuit.”, a declarat Mariana Golovaci, secretar de stat la MSMPS, pentru sursa citată.

Reprezentanții ministerului dau asigurări că în instituție sunt respectate toate măsurile de protecţie sanitară, inclusiv păstrarea distanței sociale în timpul ședințelor și purtarea măștilor atunci când nu poate fi respectată distanța socială.

De asemenea, și purtătoarea de cuvânt a Ministerului, Scristina Stratulat a scris pe pagina sa de Facebook cum va activa MSMPS în perioada următoare, după ce Viorica Dumbrăveanu a fost confirmată cu COVID-19. 

Amintim că ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a fost diagnosticată cu COVID-19. Despre acest lucru a anunțat sâmbătă chiar ea, pe pagina sa de Facebook, după ce despre starea ei de sănătate a scris și președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă.

La câteva ore de la anunţul făcut pe reţeaua de socializare, Viorica Dumbrăveanu a adăugat și o fotografie cu rezultatul testului pozitiv în care se vede că diagnosticul a fost confirmat în data de 25 august, adică marți, iar ministrul a anunțat despre acest lucru abia sâmbătă, 29 august.

Aceasta, deși deja cunoștea că este infectată cu coronavirus, a participat miercuri la ședința Cabinetului de miniștri, care s-a desfășurat în regim online. 

CITEȘTE ȘI: 

De ce ministra Sănătății a ascuns că este infectată cu Covid-19 și nici până acum nu a anunțat cine o va înlocui?

Cine-i balabol? Dodon a plecat, totuși, pe Muntele Athos. A transmis un mesaj și opoziției: „Le recomand să nu-și ia păcat pe cap”

VIDEO CU SENS: Vezi aici dansul mirilor de la nunta fiului prim-ministrului Ion Chicu

SURSE: Ion Chicu ar fi dorit să anuleze nunta feciorului, după ce în spațiul mediatic au apărut informații despre ceremonie

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0060 0.5640%
USD USD 17.0033 0.1585%
RUB RUB 0.2191 0.5507%
RON RON 4.1026 0.5441%
UAH UAH 0.5994 0.1002%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile