Logo Realitatea.md

Explozie lângă sediul Skai TV, unul din cele mai mari posturi de televiziune din Grecia (FOTO)

17 Decembrie 2018, 14:59 // În lume

Un dispozitiv a explodat, luni, în apropierea sediului SKAI TV din capitala Greciei, spărgând fereste şi afectând şase etaje. Anunțul a fost făcut de autorităţile locare, care au adăugat că nu există persoane rănite, relatează Adevărul.

Foto: The Guardian

SKAI este unul din cele mai mari posturi de televiziune din Grecia şi face parte dintr-un grup media care include un post radio, afiliat cotidianului Kathimerini.  

Poliţia a informat că un dispozitiv a fost declanşat în apropierea sediului SKAI la ora locală 2.35, în urma unor avertismente trimise către două publicaţii. Pe pagina web, postul informează că ferestele au fost sparte de la primul la al şaselea etaj.    

"Pagubele materiale sunt mari pe aproape toate etajele, cele mai mari fiind cele de la etajele al 3-lea şi al 4-lea, unde sunt situate birourile angajaţilor. Imaginea este descurajantă. Tavane căzute pe podea, ferestre distruse", se mai menţionează în comunicat.  

Atacurile la scară redusă asupra unor afaceri, clădiri de stat, poliţie şi politicieni nu sunt neobişnuite în Grecia, care are o lungă istorie de violenţă politică.  

Vorbind la SKAI de la locul incidentului, ministrul grec pentru cetăţenilor, Olga Gerovassili, a spus că atacul a fost îndreptat împotriva democraţiei.  

"Democraţia însă este protejată şi, bineînţeles, nu este ameninţată", a spus ea. Jurnaliştii care prezintă programul matinal al SKAI au transmis din afara postului.  

Un jurnalist al postului a informat că dispozitivul ar fi conţinut 5 kg de materiale explozibile şi că era plasat pe o alee îngustă din apropierea clădirii.  În imaginile filmate în interior se pot vedea ferestrele distruse şi sticla împrăştiată pe birouri.

Citeste tot despre: explozie, Grecia, SKAI TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7491 1.1421%
USD USD 16.9374 0.9982%
RUB RUB 0.2150 -1.1949%
RON RON 4.0534 1.1984%
UAH UAH 0.5987 0.8762%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile