Logo Realitatea.md

A crescut numărul victimelor atentatului terorist de la Colegiul Politehnic din Crimeea – 18 decedate, 50 rănite, iar 15, date dispărute (FOTO/VIDEO)

17 Octombrie 2018, 16:23 // În lume

Numărul victimelor atentatului terorist de la Colegiul Politehnic din Crimeea a ajuns la 18, iar circa 50 de persoane au fost rănite, dintre care șase în stare gravă, scrie tass.ru. Potrivit sursei citate, alte 15 persoane sunt date dispărute, iar unele ar fi sub ruinele provocate de deflagrație, scrie Tass.ru.

Tvrain.ru menționează că, forțele de ordine antitero au depistat la fața locului o bombă neexplodată, iar în prezent se întreprind măsuri pentru a fi identificați teroriștii.

Foto: tvrain.ru

Cel puţin zece persoane au murit şi peste 40 au fost rănite, după ce un cilindru de gaz a explodat într-un colegiu din oraşul Kerci, situat în estul Peninsulei Crimeea, anexată ilegal de către Federația Rusă în 2014, au anunţat reprezentanţii Serviciilor de Urgenţă din Rusia, citaţi de agenţia Tass.

Conform informaţiilor iniţiale transmise de către medici, cel puţin 18 persoane au fost transportate la spital cu răni grave.

Autorităţile au anunţat că numărul persoanelor decedate şi rănite ar putea creşte. „Explozia a avut loc în această dimineaţă. Sunt morţi şi răniţi. Serviciile de urgenţă sunt la locul incidentului”, a transmis o sursă din cadrul Serviciului.

Potrivit tvrain.ru, unii martori susțin că au văzut în timpul deflagrației oameni înarmați în interiorul colegiului. „În momentul în care stăteam împreună cu câteva persoane s-a auzit o bubuitura zdravănă. Ferestrele de la două etaje au căzut”, a declarat un martor ocular. Ei mai spun că au văzut oameni cu mitraliere în cantina colegiului.

Sursei citată afirmă că, explozia a fost provocată intenționat, iar incidentul este calificat de către autorități ca fiind un atac terorist. La fața locului a fost zărit și o mașină blindată, precum și mai mulți militari înarmați.

Citeste tot despre: colegiu, Crimeea, explozie, morți, răniți, Rusia
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6789 -0.0538%
USD USD 16.6157 -0.1340%
RUB RUB 0.2261 -0.7027%
RON RON 4.0694 -0.0933%
UAH UAH 0.6000 -0.1996%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile