Logo Realitatea.md

Expoziția națională „Fabricat în Moldova” a fost oficial deschisă (VIDEO)

30 Ianuarie 2019, 16:46 // Economie

La Chișinău a avut loc deschiderea oficială a expoziției naționale „Fabricat în Moldova”, organizată de către Camera e Comerț și Industrie, sub egida Guvernului RM. Evenimentul se află la cea de-a 18-a ediție și se va desfășura până pe trei februarie 2019.

Foto: chamber.md

Potrivit președintelui CCI a RM, Sergiu Harea, „Fabricat în Moldova” este cea mai bună platformă de promovare a produselor autohtone, de cercetare a noilor încercări pentur a pune în evidență nivelul de competitivitate a companiilor naţionale.

Expoziția din acest an ocupă o suprafață de 4680 de metri pătrați  și întrunește 450 de agenți economici din diferite ramuri ale economiei naționale: industria alimentară, ramura vitivinicolă, industria mobilei, industria ușoară, utilaje, tehnică și aparataje, instituții de cercetări științifice, meșteri populari.

De asemenea, vizitatorii vor întâlni 50 de participanți noi la expoziție din toate domeniile. Vor fi prezentate 21 standuri colective și anume ale: UTA Găgăuzia, standul regiunii transnistrene și alte 19 consilii raionale precum: Anenii Noi, Cahul, Călărași, Criuleni, Cimișlia, Dubăsari, Edineț, Fălești, Florești, Glodeni, Hânceşti, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Râșcani, Rezina, Orhei, Ungheni, Ștefan-Vodă.

Peter Michalko, prezent la eveniment,  a menționat că acest eveniment are o importanță majoră nu doar pentru agenții economici autohtoni, ci și pentru cei ce doresc să investească în Republica Moldova. „Datorită DCFTA, circa 70% din produsele din Republica Moldova ajung în UE, iar gama acestora este una complexă și diversificată”, a spus oficialul.

Ion Chicu, Ministrul Finanțelor Republicii Moldova a dat asigurări că instituția pe care o conduce va susține și în continuare producătorii autohtoni, apreciind, totodată, organizarea Expoziției naționale „Fabricat în Moldova” ce contribuie nemijlocit la dezvoltarea economiei statului nostru.

Potrivit organizatorilor, în acest an participă cu stand, proiecte care vin să informeze vizitatorii și agenții economici participanți despre oportunitățile de care pot beneficia: Proiectul finanțat de Uniunea Europeană „Vizibilitate și comunicare pentru AA/DCFTA” și „Livada Moldovei”.

Partea expozițională a evenimentului se desfășoară în pavilioanele: central, 2, 3 și în spațiile deschise ale C.I.E „MOLDEXPO”.

  • PAVILIONUL central: întreprinderi din sectorul agricol, produse alimentare și băuturi, expoziții colective ale celor 18 raioane ale republicii;
  • PAVILIONUL 2: întreprinderi industriale, textile și mobilă a 17 companii care reprezintă brandul „Din inimă”;
  • PAVILIONUL 3: instituțiile publice prestatoare de servicii (ANOFM, AGEPI, CNAS, etc), Consiliile raionale, meșterii populari;

În spațiile deschise vor fi comercializate produse și tehnică agricolă.

Ca și în edițiile anterioare, expoziția găzduiește un program amplu de afaceri în cadrul căruia sunt abordate subiecte de o mare actualitate atât pentru consumatori, cât și pentru producători. În acest sens sunt organizate diverse mese rotunde, forumuri prezentări de companii și produse, seminare, conferințe pe teme de interes în sfera cooperării comercial- economice (agenda se anexează).

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8465 -1.7568%
USD USD 18.2774 -1.5666%
RUB RUB 0.2478 0.7317%
RON RON 4.1072 -1.7557%
UAH UAH 0.6694 -2.3487%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile