Logo Realitatea.md

Făcea bani pe permise de conducere! Schema unui bărbat din Ștefan Vodă care riscă, acum, pușcărie

05 Aprilie 2018, 14:36 // Societate

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală de învinuire a unui locuitor al raionului Ştefan Vodă învinuit de trafic de influenţă şi fals în acte.

Captură simbol: YouTube

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în aprilie 2016, inculpatul, susţinând că are influenţă asupra examinatorilor din cadrul Departamentului Înregistrare şi Identificare a Mijloacelor de Transport şi a Conducătorilor Auto al Întreprinderii de Stat „CRIS Registru”, a pretins de la o persoană 350 euro. Pentru această sumă, inculpatul se angaja să influenţeze examinatorii la adoptarea unei decizii favorabile la primirea examenelor auto. Câteva luni mai târziu, inculpatul a primit suma pretinsă.

În luna iulie a aceluiaşi an, învinuitul, susţinând că are influenţă asupra directorului unei şcoli auto din ţară, a pretins şi acceptat de la aceeaşi persoană 700 lei, pentru a-l determina pe director să elibereze un certificat care confirmă petrecerea suplimentară a orelor de instruire auto, fără ca persoana să participe la cursurile menţionate.

În cadrul urmăririi penale s-a mai stabilit că, în perioada 2015 - 2016, deţinând ilegal ştampila unui expert testare tehnică a perfectat proiectul raportului de verificare tehnică a unui vehicul pe formularul căruia a aplicat ştampila menţionată. Mai mult ca atât, ultimul a pregătit blancuri de informaţii care urmau a fi imprimate pe rapoartele de verificare tehnică a vehiculului pentru 18 mijloace de transport.

De asemenea, deţinând ilegal o altă ştampilă a unei firme, acesta a perfectat blancuri – proiecte a actelor referitor la exercitarea lucrărilor de montare a utilajului-gaz comprimat la automobil pentru anul 2016 fără a indica în acestea careva date de identitate a persoanelor solicitante sau a mijloacelor de transport din numele firmei şi pe care a aplicat ştampila acesteia.

Dacă va fi recunoscut vinovat de cele incriminate, inculpatul, în vârstă de 30 de ani, riscă o pedeapsă de până la 5 ani închisoare.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7926 0.4767%
USD USD 16.8255 0.0964%
RUB RUB 0.2524 -0.5516%
RON RON 4.2484 0.3377%
UAH UAH 0.5996 0.0835%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile