Logo Realitatea.md

Făcea trafic de arme la doar 16 ani! Un grup de persoane care vindeau muniții prin internet, deconspirat de poliție (VIDEO)

12 Aprilie 2019, 14:02 // Societate

Ofițerii de investigație au deconspirat un grup de persoane care a întrodus ilegal în țară și a  încercat să pună  în circulație un lot de arme și muniții pe teritoriul capitalei. Polițiștii au ridicat 14 arme și 800 de cartușe care urmau să fie comercializate în capitală, de o minoră în vârstă de 16 ani.

Embed:

Incidentul a avut loc la data de 11 aprilie curent, în sectorul Ciocana din capitală. Minora vindea armele și cartușe fără a deține acte de provenieţă a acestora. Preliminar, armele s-au dovedit a fi de tip de semnalizare, iar pentru stabilirea categoriei, acestea urmează să fie supuse unei examinări balistice de către Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare al Inspectoratului General de Poliție.

Oamenii legii urmează să stabilească modul în care acestea au fost introduse în țară, dar și alte persoane implicate în schemă.

Direcția de Poliție a mun. Chișinău atenționează că importul și comercializarea armelor și munițiilor se realizează de către armurieri licențiați în domeniul dat, se procură obligatoriu doar din magazine specializate de arme, după care se pun la evidenţa organului de poliţie, şi se deţin în baza permisului de armă conform prevederilor legii. Pentru încălcarea prevederilor legale, făptașul este pasibil de răspundere penală sau contravențională.

CITEȘTE ȘI: 

Droguri, arme și muniții...percheziții de amploare la nord. Casele și mașinile unor traficanți de droguri, luate "la puricat" (VIDEO)

Premieră pentru experţii-criminalişti în domeniul balistic: echipament pentru crearea replicilor de pe gloanțe și tuburi de cartuș

 
 
Citeste tot despre: arme, arme ilegale, cartușe, minoră
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -1.0726%
USD USD 17.0377 -0.0575%
RUB RUB 0.2144 -3.9427%
RON RON 4.0899 -1.0715%
UAH UAH 0.5990 -0.5149%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile