Logo Realitatea.md

Facebook a blocat o rețea de conturi false din China, care punea în pericol securitatea electorală din SUA

24 Septembrie 2020, 15:31 // Tech

O rețea de conturi și pagini false, originare din China, care urmărea perturbarea activității politice din SUA, a fost eliminată de Facebook. S-a reușit postarea unor materiale atât în sprijinul, cât și împotriva candidaților la Președinția SUA.

Printre persoanele vizate în postări, se numără politicienii: Pete Buttigeg, Joe Biden și actualul președinte Donald Trump.

Facebook nu a făcut însă o legătură directă dintre rețeaua apărută și Guvernul chinez. Administrația spune că organizatorii și-au ascuns identitatea și locația prin rețele virtuale private. 

„Activitatea axată pe SUA a fost doar o „bucată” de activitate generală a conturilor și nu a câștigat aproape nicio urmă. Accentul lor principal a fost Asia de Sud-Est, inclusiv Filipine”, au declarat reprezentanții Facebook.

Președintele american a ajuns să critice China, în cadrul unei discuții despre securitatea electorală. Într-o postare făcută pe contul său de Twitter, în luna august, numea China „o amenințare mult mai mare decât Federația Rusă”.

Autoritățile americane au avertizat încă în luna august despre eforturile potențiale ale Chinei, Rusiei, Iranului de a interveni în alegerile din luna noiembrie. 

„Oficialii au stabilit că Beijingul îl consideră pe Trump ca fiind imprevizibil și își doresc să-l vadă pierzând”, a declarat William Evanina, oficial șef al contrainformațiilor din țară.

Bănuirile că un grup de persoane încearcă să intervină și să influențeze alegerile din SUA au prins contur în urma avertismentului de marți al FBI și al agenției de securitate cibernetică a Departamentului de Securitate Internă. „Actori străini și criminalii cibernetici vor încerca să dezinformeze cu privire la rezultatele alegerilor, inclusiv prin crearea de site-uri web false”, declarau anterior reprezentanții FBI.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -1.0726%
USD USD 17.0377 -0.0575%
RUB RUB 0.2144 -3.9427%
RON RON 4.0899 -1.0715%
UAH UAH 0.5990 -0.5149%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile