Logo Realitatea.md

Familia Murug din Nișcani cu trei copii, casa cărora a ars duminica trecută, va primi un ajutor material din partea Guvernului

15 Decembrie 2019, 14:13 // Actualitate

O comisie a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență va evalua strarea locuinței arse în satul Nișcani, raionul Călărași, acum o săptămână, după care Guvernul va aloca un ajutor material familiei pentru restabilirea proprietății. Despre aceasta a anunțat premieurl Ion Chicu după ce a vizitat ieri familia cu trei copii care și-a pierdut recent casa în urma unui incendiu.

foto: gov.md

Până atunci, în discuție cu primarul, premierul a rugat să fie identificată, în sat, o casă nelocuită care ar putea deveni locuință provizorie pentru familia pătimită. Totodată, Ion Chicu, a încurajat membrii familiei să găsească forțe pentru a depăși încercarea grea.

Amintim că duminica trecută, casa familiei Petru și Maria Murug din Nișcani, cu trei copii, a ars aproape în totalitate. Casa proaspăt construită, avea pereții exteriori acoperiți cu lambriuri din PVC care, practic, s-au topit în urma arderii. Preotul Dumitru Rusu de la biserica Sfânta Cuvioasa Parascheva din Călărași a lansat o inițiativă de colectare de fonduri, materiale de construcții și hăinuțe pentru copiii familiei.

Vedeți și: O casă din Nișcani, Călărași, sugrumată de flăcări aseară. Apel de colectare de fonduri pentru ajutorul familiei (FOTO)

Aflat în Nișcani, premierul s-a întâlnit cu autoritățile și cu locuitorii cu care a discutat despre problemele satului. Premierul a informat oamenii despre acțiunile planificate de Guvern în anul 2020, printre care a menționat investițiile publice masive în infrastructură și majorarea salariilor bugetarilor cu 10%, în mediu.

„Pentru a dezvolta economia vom investi în infrastructura rutieră și în anul 2020 vom construi mai multe drumuri. Vor continua investițiile și în drumurile din localități”, a spus premierul.

Oamenii i-au vorbit șefului Executivului despre necesitățile localității, precum finalizarea proiectului de aprovizionare cu apă, continuarea proiectului de gestionare a deșeurilor solide, iluminatul stradal și reparația Oficiului Medicilor de Familie.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6789 0.0000%
USD USD 16.6157 0.0000%
RUB RUB 0.2261 0.0000%
RON RON 4.0694 0.0000%
UAH UAH 0.6000 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile