Logo Realitatea.md

Familia Murug din Nișcani cu trei copii, casa cărora a ars duminica trecută, va primi un ajutor material din partea Guvernului

15 Decembrie 2019, 14:13 // Actualitate

O comisie a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență va evalua strarea locuinței arse în satul Nișcani, raionul Călărași, acum o săptămână, după care Guvernul va aloca un ajutor material familiei pentru restabilirea proprietății. Despre aceasta a anunțat premieurl Ion Chicu după ce a vizitat ieri familia cu trei copii care și-a pierdut recent casa în urma unui incendiu.

foto: gov.md

Până atunci, în discuție cu primarul, premierul a rugat să fie identificată, în sat, o casă nelocuită care ar putea deveni locuință provizorie pentru familia pătimită. Totodată, Ion Chicu, a încurajat membrii familiei să găsească forțe pentru a depăși încercarea grea.

Amintim că duminica trecută, casa familiei Petru și Maria Murug din Nișcani, cu trei copii, a ars aproape în totalitate. Casa proaspăt construită, avea pereții exteriori acoperiți cu lambriuri din PVC care, practic, s-au topit în urma arderii. Preotul Dumitru Rusu de la biserica Sfânta Cuvioasa Parascheva din Călărași a lansat o inițiativă de colectare de fonduri, materiale de construcții și hăinuțe pentru copiii familiei.

Vedeți și: O casă din Nișcani, Călărași, sugrumată de flăcări aseară. Apel de colectare de fonduri pentru ajutorul familiei (FOTO)

Aflat în Nișcani, premierul s-a întâlnit cu autoritățile și cu locuitorii cu care a discutat despre problemele satului. Premierul a informat oamenii despre acțiunile planificate de Guvern în anul 2020, printre care a menționat investițiile publice masive în infrastructură și majorarea salariilor bugetarilor cu 10%, în mediu.

„Pentru a dezvolta economia vom investi în infrastructura rutieră și în anul 2020 vom construi mai multe drumuri. Vor continua investițiile și în drumurile din localități”, a spus premierul.

Oamenii i-au vorbit șefului Executivului despre necesitățile localității, precum finalizarea proiectului de aprovizionare cu apă, continuarea proiectului de gestionare a deșeurilor solide, iluminatul stradal și reparația Oficiului Medicilor de Familie.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5542 0.5730%
USD USD 17.6060 0.6178%
RUB RUB 0.2851 0.0000%
RON RON 4.0921 0.5801%
UAH UAH 0.7257 0.7917%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
15 ian, 16:21 //

(GALERIE FOTO) Cum arată restaurantul unde Dodon și socialiștii au chefuit aseară și ce prețuri afișează localul pentru servicii

15 ian, 15:32 //

Socialiștii și Dodon au dat aseară un chef într-un restaurant de lux din Capitală. Securitatea în zonă a fost asigurată de poliție și SPPS (VIDEO)

20 ian, 11:00 //

LIVE! Procuratura Generală: Prezentarea rezultatelor controalelor desfășurate la Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale

17 ian, 12:39 //

Ioniță: „România a finanţat multe în Republica Moldova, fără să primim măcar un cuvânt de mulţumire”

16 ian, 10:00 //

LIVE! Artistul Ștefan Petrache este condus pe ultimul drum. Rudele, prietenii, colegii îi aduc omagiu

16 ian, 15:31 //

Dodon, despre vacanțele de lux: Ieri cineva voia să se scalde cu mine, azi altcineva caută foto unde-s în chiloți de baie

16 ian, 17:49 //

foto: autosalubritate.md Șoferii de la „Autosalubritate” se plâng primarului pe condițiile proaste de muncă și salariile mari ale șefilor: „Nu suntem socotiți de oameni”. Ceban nu (le) răspunde

17 ian, 15:17 //

Foto: adevarul.ro Povestea unei jurnaliste, originare din Chișinău, care a emigrat în '89 în SUA. „Când doi miliţieni m-au dus la secţie...”

17 ian, 10:32 //

Foto: novostipmr Tiraspolul a anunțat că restricționează accesul mașinilor cu numere de înmatriculare RM

21 ian, 09:16 //

Colaj: realitatea.md (VIDEO) Infidelitate la un meci de fotbal. Au crezut că nu îi vede nimeni, dar camerele erau pe ei