Logo Realitatea.md

Față-n față! Ulianovschi a abordat subiectul retragerii trupelor militare ruse din Transnistria în discuția cu Karasin (VIDEO)

20 Martie 2018, 16:28 // Politica

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi a discutat în cadrul întrevederii cu viceministrul rus al Afacerilor Externe, Grigorii Karasin, retragerea trupelor miltare și a munițiilor Federației Ruse din regiunea transnistreană. Acesta a încercat să-i explice lui Karasin că aceast lucru ar putea avansa procesul de soluționare a conflictului transnistrean și consolidarea unei relații de prietenie între state.

Colaj: Realitatea.md

„Un subiect aparte l-a constituit tematica participării Federației Ruse în procesul de negocieri pentru soluționarea diferendului transnistrean. Pornind de la dezideratul că toate părțile implicate, începând cu Federația Rusă, respectă suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova. Am subliniat că retragerea trupelor miltare și a munițiilor Federației Ruse din regiunea transnistreană ar putea reprezenta un punct major în avansarea procesului de soluționare a conflictului. Acești pași pot reprezenta o manifestare de dorință reciprocă de a consolida în continuare tradiționalele relații de prietenie, cooperare și parteneriat strategic între țările și popoarele noastre”, a declarat ministrul Ulianovschi. 

De menționat că în cadrul prezentării discursului său, viceministrul rus nu a abordat și nu a comentat subiectul aflării trupelor militare ruse pe teritoriul regiunii nerecunoscute din stânga Nistrului.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3655 -0.0057%
USD USD 17.3815 -0.0856%
RUB RUB 0.2729 0.3678%
RON RON 4.0681 -0.0933%
UAH UAH 0.6992 0.8219%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile