Logo Realitatea.md

Femei pentru femei! Moldovencele, felicitate de ambasadoarele a cinci țări din UE: „Susținem eforturile țării de a asigura egalitatea de gen” (VIDEO)

08 Martie 2018, 17:33 // Actualitate

Doamnele Ambasadori din cinci țări europene au felicitat moldovencele cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii. Acestea au realizat un filmuleț video în care au vorbit despre curaj, succes în carieră, egalitatea de gen și susținerea femeilor în politică și conducere.

„În calitate de ambasadori a cinci țări din Uniunea Europeană la Chișinău ne-am propus să felicităm în această zi. Suntem în Moldova pentru a susține eforturile țării de a asigura egalitatea de gen”, a declarat Lucy Joyce, ambasadoarea Marii Britanii.

Despre egalitate de gen a vorbit și ambasadoarea Suediei, Signe Burgstaller: „Egalitatea de gen presupune drepturi și oportunități egale pentru femei și bărbați de a modela viața. De aceea este important să susținem femeile în conducere și să încurajăm implicarea femeilor în politică”.

„Femeile sunt foarte importante pentru progresul țării”, a menționat Christine Freilinger, ambasadoarea Austriei. 

Ambasadoarea Italiei, Valeria Biagiotti, a zis că femeile reprezintă aproape jumătate din numărul de migranți la nivel mondial.

„Munca lor nu contribuie doar la îmbunătățirea calității vieților familiilor lor, dar și la consolidarea economiei. Includerea femeilor în procesul decizional”, a subliniat ambasadoarea Italiei. 

„Astăzi mă gândesc la toate femeile talentate, educate și dedicate pe care le-am întâlnit în Moldova. Le doresc succes în carierele lor și curaj să continue eforturile pentru a impulsiona egalitatea de gen”, a conchis Julia Monar, ambasadoarea Germaniei la Chișinău. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.8265%
USD USD 17.8856 0.9454%
RUB RUB 0.2723 2.5998%
RON RON 4.1887 0.9058%
UAH UAH 0.7156 1.6766%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile