Logo Realitatea.md

Femeia care a murit, împreună cu copilul ei de 4 ani, în explozia de pe bd. Moscova, era profesoară la Universitatea „Ion Creangă”

07 Octombrie 2018, 16:11 // Societate

Femeia care a murit, împreună cu copilul ei de 4 ani, în explozia din blocul de locuit de pe bd. Moscova 11/5, era profesoară la Universitatea de Stat „Ion Creangă”. Vestea i-a zguduit pe colegii tinerei, care au transmis condoleanțe familiei victimelor.

Foto: Facebook/Илона Телефус

„Tragica explozie de pe bulevardul Moscovei i-a luat de printre noi pe fosta noastră studentă și colegă, Olga Dolgova, și pe copilul ei de 4 anișori. Vestea cumplită ne-a sfâșiat inimile. Prea dur. Mult prea devreme a plecat printre îngeri. Catedra Limbă și comunicare exprimă sincere condoleanțe rudelor, prietenilor și tuturor celor care i-au cunoscut. Lumină lină să aveti în împărăția cerurilor”, au scris colegii victimei pe o rețea de socializare.

Prietenii familiei spun că soțul tinerei a scăpat cu viață. Aceștia fac apel către cei care vor să-l ajute să doneze bani pentru înmormântare.

 Foto: Facebook/Илона Телефус 

De menționat că, Guvernul va oferi familiilor celor decedați câte 50 de mii de lei, ajutoare materiale. 

De asemenea, Primăria Chișinău va aloca 10 milioane de lei pentru sinistrații care au rămas fără locuințe.

Amintim că, în total, tragedia s-a soldat cu trei morți. O altă victimă, un bprbat de 77 de ani, a murit la spital din cauza rănilor grave.

Locatara apartamentului unde s-a produs deflagrația este internată în spital, cu arsuri grave. Tot la spital se află și pompierul care a fost rănit de un bloc de beton.

A fost creat un grup de lucru care va examina de urgență starea tehnică a blocului de locuit avariat în urma deflagrației.

Vezi și:

În curtea blocului avariat de pe bd. Moscova a fost instalat un cort unde sinistrații își pot perfecta actele gratuit, în regim de urgență

Șeful IGSU oferă detalii despre explozia din sectorul Rășcani: „Butelia de gaz a fost găsită la etajul 16, iar robinetul era deschis”

BILANȚUL exploziei din sectorul Rîșcani! Două persoane au murit pe loc, iar una a decedat la spital din cauza rănilor grave

Primele declarații ale autorităților municipale, în urma exploziei de la Rîșcani. A fost convocată Comisia pentru situații excepționale (VIDEO)

Pretorul sectorului Rîșcani, Nicolae Balaur, despre explozia de pe bd. Moscova : „Pereții blocului de locuit nu au avut de suferit”

Premierul Pavel Filip Pavel Filip: "Prioritatea nr. 1 este suportul medical și acordarea locurilor provizorii de trai” (VIDEO)

Mobilizare pe Facebook! A fost creat un grup pentru persoanele care vor să acorde ajutor victimelor exploziei din sec. Rîșcani

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.9464%
USD USD 17.2272 0.2625%
RUB RUB 0.2448 1.2826%
RON RON 4.0205 0.9897%
UAH UAH 0.6337 -1.3850%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile