Logo Realitatea.md

Femeile din Moldova primesc salarii mai mici decât bărbații! Experții: Este necasar de redus concediul de îngrijire a copilului

19 Februarie 2016, 11:29 // Economie

Femeile din Republica Moldova întrerup mai frecvent şi pe perioade mai îndelungate viaţa profesională, iar aceşti factori ţin de discriminarea indirectă a inechităţii salariale. Astfel, concediul de îngrijire a copilului ar trebui să fie redus, mai bine plătit şi să încurajeze taţii să beneficieze de el, au propus, astăzi, reprezentanții Centrului „Parteneriat pentru Dezvoltare” și ai Platformei Egalitate de Gen, în cadrul prezentării raportului „Inegalităţile salariale de gen în Republica Moldova. Cum fiecare femeie din Moldova pierde un venit anual de 7620 de lei”. 

Reprezentantul Centrului Rodica Ivașcu a accentuat că Guvernul trebuie să îşi asume un angajament ferm de a spori considerabil accesul la servicii de creşă, pentru ca mamele să poată ieși mai devreme la muncă și să poată primi un salariu mai mare.

”În Republica Moldova, salariul bărbaţilor este cu 12,4% mai mare comparativ cu salariul mediu al femeilor. Deşi diferenţa salarială a rămas relativ constantă în ultimii cinci ani, remarcăm că diferenţa la pensii dintre femei şi bărbaţi a crescut de la 10,12% în 2011 la 17,17% în 2014. Diferenţa salarială, la pensii şi la venituri reduce din autonomia financiară a femeilor, făcându-le mai dependente de prestaţiile sociale”, a precizat Ivașcu.

Potrivit experților, diferenţa salarială este asemenea unei taxe invizibile, achitate de 93,63% din femeile angajate în economia Moldovei. În 2014, valoarea pierderilor medii anuale, pe care le-au suportat femeile din cauza diferenţelor salariale, a fost de 7620 de lei. Această taxă invizibilă, aplicată în mare parte femeilor, are o valoare de peste 57 000 de lei în activităţile de editare, peste 45 000 de lei în domeniul IT, mai mult de 30 000 de lei în domeniul consultanţei în afaceri şi sectorului financiar.

„Diferenţele salariale sunt explicate prin factorii ce ţin de discriminare indirectă pe piaţa forţei de muncă şi discriminare directă la locul de muncă. În acest sens, acest factor relevă inechităţi pe piaţa muncii în general, prin faptul că femeile acceptă să fie angajate în sectoare mai prost plătite, pe poziţii mai inferioare decât bărbaţii. Concomitent, diferenţa salarială poate fi explicată şi cauzată de factori, cum ar fi discriminarea directă de către angajatori a femeilor, prin remunerare comparativ mai mică şi reducerea oportunităţilor de promovare a acestora”, au explicat experții.
 
Reprezentenții celor două organizații mai propun ca principiul de plăţi egale pentru munci egale trebuie definit în legislaţia Republicii Moldova pentru a permite o examinare mai eficientă a plângerilor de discriminare de gen în salarizare. Totodată, autorităţile centrale trebuie să motiveze angajatorii să asigure transparenţa în salarizare şi plata egală pentru muncă egală.
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9619 0.2516%
USD USD 18.2258 0.7635%
RUB RUB 0.2334 0.9079%
RON RON 4.1351 0.4055%
UAH UAH 0.6569 1.6716%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile