Logo Realitatea.md

Fiți atenți la genți și lucruri personale! Prevenirea cazurilor de încălcare a RCR și măsurile de siguranță a pasagerilor în atenția Poliției Capitalei (VIDEO)

06 Decembrie 2019, 13:35 // Societate

Un șir de măsuri de prevenire a cazurilor de nerespectare a Regulamentului Circulației Rutiere de către șoferi sunt întreprinse de Poliția Capitalei în contextul operațiunii „Autobuz”. Acțiunile de prevenire vor fi desfășurate până la data de 15 decembrie curent.

Embed:

Acțiunile vizează încălcări precum:

  • contracararea transportării ilicite a pasagerilor;
  • controlul condițiilor de îmbărcare și debarcare a călătorilor în afara staţiilor semnalizate, transportarea pasagerilor numărul cărora depăşeşte numărul de locuri prevăzut prin caracteristica tehnică a vehiculului;
  • verificarea autobuzelor și troleibuzelor cu scopul asigurării respectării normelor tehnice la exploatarea pe timp de iarnă. Verificărilor vor fi supuse și autobuzele care transportă elevi.

Totodată, la fiecare transport public stopat, pasagerilor le-au fost aduse la cunoștință măsurile de siguranță proprie și a bunurilor lor pentru a nu deveni victime ale hoților de buzunare.

„Fiți atenți la genți și lucruri personale, telefoane mobile. În special, în sărbătorile de iarnă s-au întețit numărul de furturi de buzunar. Rugămintea foarte mare este să fiți atenți”, i-a atenționat un colaborator al Direcției de Poliție Chișinău pe pasagerii unui maxi-taxi.

Poliţia Capitalei continuă activităţile la acest compartiment, cu scopul de a asigura securitatea călătorilor în timpul traficului rutier, iar șoferii sunt atenţionaţi să respecte prevederile legale.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7864 1.1487%
USD USD 16.7051 0.5641%
RUB RUB 0.2276 0.2202%
RON RON 4.0919 1.1645%
UAH UAH 0.6112 1.2927%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 iul, 14:00 //

LIVE! Ședința Parlamentului, din 20 iulie, privind examinarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu

02 aug, 18:23 //

colaj: realitatea.md Igor Dodon „a uitat” să întoarcă două chipiuri primite în cadrul a două vizite. Unul l-a purtat el, iar altul i l-a dat primei doamne (FOTO)

24 iul, 11:52 //

foto: zdg.md Construcție neautorizată pe Nistru pentru „odihna familiei președintelui Dodon”. Răspunsul Președinției (VIDEO)

13 aug, 10:05 //

Colaj: realitatea.md Ștefan Gațcan, surprins din nou la frontieră pe sensul de intrare în țară, însă fără pază (FOTO)

19 iul, 10:00 //

LIVE! Protest în centrul capitalei. Se cere demisia actualei guvernări, în special, a președintelui Igor Dodon

24 iul, 12:57 //

Coincidență?! Comisia Interpol care a refuzat anunțarea lui Plahotniuc în căutare internațională, condusă de „omul lui Plahotniuc”. „Niciun fel de conflict de interese”

10 aug, 13:12 //

(FOTO) Cum vor arăta străzile Bodoni și Pușkin din centrul capitalei, după reabilitarea trotuarelor

05 aug, 12:58 //

Unele episoade din frauda bancară vor fi deferite justiției. Reacția PG în legătură cu zvonurile, precum că „se întâmplă ceva curios” după eliberarea lui Platon

20 iul, 14:19 //

LIVE! Protestatarii se adună în fața Parlamentului unde este examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului

29 iul, 19:45 //

Un fost viceministru de Externe îi dă replica lui Dodon după ce „l-a rugat” pe omologul său italian să permită intrarea moldovenilor în Italia