Logo Realitatea.md

Fiți atenți la genți și lucruri personale! Prevenirea cazurilor de încălcare a RCR și măsurile de siguranță a pasagerilor în atenția Poliției Capitalei (VIDEO)

06 Decembrie 2019, 13:35 // Societate

Un șir de măsuri de prevenire a cazurilor de nerespectare a Regulamentului Circulației Rutiere de către șoferi sunt întreprinse de Poliția Capitalei în contextul operațiunii „Autobuz”. Acțiunile de prevenire vor fi desfășurate până la data de 15 decembrie curent.

Embed:

Acțiunile vizează încălcări precum:

  • contracararea transportării ilicite a pasagerilor;
  • controlul condițiilor de îmbărcare și debarcare a călătorilor în afara staţiilor semnalizate, transportarea pasagerilor numărul cărora depăşeşte numărul de locuri prevăzut prin caracteristica tehnică a vehiculului;
  • verificarea autobuzelor și troleibuzelor cu scopul asigurării respectării normelor tehnice la exploatarea pe timp de iarnă. Verificărilor vor fi supuse și autobuzele care transportă elevi.

Totodată, la fiecare transport public stopat, pasagerilor le-au fost aduse la cunoștință măsurile de siguranță proprie și a bunurilor lor pentru a nu deveni victime ale hoților de buzunare.

„Fiți atenți la genți și lucruri personale, telefoane mobile. În special, în sărbătorile de iarnă s-au întețit numărul de furturi de buzunar. Rugămintea foarte mare este să fiți atenți”, i-a atenționat un colaborator al Direcției de Poliție Chișinău pe pasagerii unui maxi-taxi.

Poliţia Capitalei continuă activităţile la acest compartiment, cu scopul de a asigura securitatea călătorilor în timpul traficului rutier, iar șoferii sunt atenţionaţi să respecte prevederile legale.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5542 0.5730%
USD USD 17.6060 0.6178%
RUB RUB 0.2851 0.0000%
RON RON 4.0921 0.5801%
UAH UAH 0.7257 0.7917%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
15 ian, 16:21 //

(GALERIE FOTO) Cum arată restaurantul unde Dodon și socialiștii au chefuit aseară și ce prețuri afișează localul pentru servicii

15 ian, 15:32 //

Socialiștii și Dodon au dat aseară un chef într-un restaurant de lux din Capitală. Securitatea în zonă a fost asigurată de poliție și SPPS (VIDEO)

20 ian, 11:00 //

LIVE! Procuratura Generală: Prezentarea rezultatelor controalelor desfășurate la Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale

17 ian, 12:39 //

Ioniță: „România a finanţat multe în Republica Moldova, fără să primim măcar un cuvânt de mulţumire”

16 ian, 10:00 //

LIVE! Artistul Ștefan Petrache este condus pe ultimul drum. Rudele, prietenii, colegii îi aduc omagiu

16 ian, 15:31 //

Dodon, despre vacanțele de lux: Ieri cineva voia să se scalde cu mine, azi altcineva caută foto unde-s în chiloți de baie

16 ian, 17:49 //

foto: autosalubritate.md Șoferii de la „Autosalubritate” se plâng primarului pe condițiile proaste de muncă și salariile mari ale șefilor: „Nu suntem socotiți de oameni”. Ceban nu (le) răspunde

17 ian, 15:17 //

Foto: adevarul.ro Povestea unei jurnaliste, originare din Chișinău, care a emigrat în '89 în SUA. „Când doi miliţieni m-au dus la secţie...”

17 ian, 10:32 //

Foto: novostipmr Tiraspolul a anunțat că restricționează accesul mașinilor cu numere de înmatriculare RM

21 ian, 09:16 //

Colaj: realitatea.md (VIDEO) Infidelitate la un meci de fotbal. Au crezut că nu îi vede nimeni, dar camerele erau pe ei