Logo Realitatea.md

Fii parte al programului de lansare al start-up-urilor din Silicon Valley: Founder Institute

02 Martie 2016, 15:42 // Economie

Founder Institute este unul dintre cele mai mari acceleratoare de start-up-uri din lume, iar acum acesta va fi lansat în premieră și în Chișinău.

Founder Institute este un program de accelerare part-time care durează 4 luni și care promovează ideea că cel mai bun mod de a învăța este de a aplica și de a implementa ideile de afaceri. Programul cuprinde sesiuni săptămânale și sarcini individuale, astfel ca la final, absolvenții acestuia să devină fondatori de companii.

Lansat în Sillicon Valley și prezent în 100 de orașe și 58 de țări din întreaga lume, Founder Institute este programul care a ajutat aplicanții să lanseze până acum peste 1 850 de companii, ce au creat în total 15 000+ joburi. În plus, Founder Institute are acces la o rețea globală de aproximativ 4 400 de mentori, cum ar fi – fondatorii Angry Birds, Evernote, Mint, Udemy și alții. Valoare estimativă a portofoliului de companii ale Founder Institute este de 15 miliarde de dolari SUA, implicând investitori precum - Sequoia, Andreessen Horowitz, Accel Partners și alții.

 

Cei care coordonează acest program în Chișinău sunt: Andrei Spînu, cofondator MoreSense Partners, Mihai Stipanov și Sergiu Matei, cofondatori Evolutics Technologies.

Câțiva dintre mentorii care vor ghida aplicanții pe parcursul desfășurării programului Founder Institute sunt:

  1. Alvar Lumber, Inginer-Șef, Transferwise;
  2. Anca Albu, Arhitect Social, CEE Changers;
  3. Christoph Sollich: Freelancer, The Pitch Doctor
  4. Daan Weddepohl: CEO și Fondator, Peerby
  5. Dmitri Voloshin: Producător, Director, Antreprenor Simpals;
  6. Dumitru Slonovschi: Director General și Fondator Magenta Consulting;
  7. Eugen Boico: Fondator și CEO, Publicis Moldova / NRG Media
  8. Eugeniu Girla: CEO, Kintaly
  9. Francisco Otalora: Radio Talk Show Host, Conversations from the future UK

10. Iurie Gorea: CEO, Bugor Service

11. Ruslan Cojocaru: CEO, Tucano & Oliva

12. Ruz Chishty: Dealmaker and Rainmaker, UK Startup Community

13. Sergiu Soltan: CEO, VS Marketing

14. Thomas Hartmann:Manager General, Lean Startup Practitioner

15. Tudor Tarlev: Chief experimentalist , #tudorlabs

16. Vincent Choi: Șeful departamentului de Producție, Zalando

17. Weston Hankins: Cofounder, Couchsurfing

Cine poate să aplice?

Programul Founder Institute se concentrează pe fondatori, și nu pe idei. Dacă ești tânăr talentat și motivat să lucrezi pentru ați construi propria companie tehnologică, atunci ești mai mult decât binevenit să aplici. La program pot aplica: persoane angajate full-time, echipe, fondatori care au o idee de afaceri sau cei care au implementat deja o idee.

Ce să aștepți de la program?

În urma negocierilor, fee-ul de participare la programul Founder Institute în Chișinău a fost stabilit la costul de 250$, plus fee-ul de înregistrare de 25$, comparativ cu SUA unde acesta valorează 2 500 $. Dacă aplici la programul Founder Institute până la data de 6 martie, nu va fi necesar să plătești fee-ul de 25$ sau poți să beneficiezi de una dintre cele două burse care îți va oferi posibilitatea să treci cursul absolut gratuit.

Ce zici ești gata? Dacă da, nu ai decât să completezi formularul de aplicare pe care îl găsești aici: https://fi.co/join

Pentru a afla mai multe despre program, te invităm vineri, ora 18.15, în incinta campusului Dreamups, str. Uzinelor 1, la o sesiune de informare. Mai multe detalii despre eveniment, găsește aici: https://www.dreamups.com/startup-founder/. Pentru a beneficia de bilet gratuit, 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5379 0.3513%
USD USD 17.4407 -0.5355%
RUB RUB 0.2533 0.5957%
RON RON 4.0375 0.4603%
UAH UAH 0.6536 -0.0917%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile