Logo Realitatea.md

Fiica lui Serghei Skripal refuză să primească ajutor de la reprezentanții Ambasadei Rusiei la Londra

12 Aprilie 2018, 16:33 // În lume

Yulia Skripal, care a fost otrăvită alături de tatăl ei, Sergei Skripal, un fost spion rus, a declarat că nu va accepta ajutorul oferit de ambasada Rusiei la Londra, conform unui comunicat publicat de poliţia metropolitană, scrie The Guardian.

Foto: realitatea.net

În comunicatul dat publicității, ea, susţine că tatăl său rămâne bolnav în continuare şi că ea încă simte efectele neurotoxinei care a fost folosită împotriva lor. Skripal a făcut referire şi la comentariile făcute de verişoara sa, Viktoria, în presa din Rusia şi i-a cerut să nu o contacteze sau viziteze în Marea Britanie.

Skripal a confirmat că este în siguranţă şi că are la dispoziţia sa, în timpul recuperării, ofiţeri antrenaţi special care o ajută şi îi explică tot procesul investigaţiei. Ea a adăugat şi că va da interviuri presei curând, dar a cerut răbdare în timp ce se recuperează. Comunicatul vine la două zile după ce a fost externată de la spitalul din Salisbury.

Ambasada Rusiei din Marea Britanie a respins comunicatul şi a susţinut că „nu există nicio posibilitate de a-l verifica”, adăugând că „tot ce face este să întărească suspiciunile că avem de-a face cu izolarea forţată a unui cetăţean rus”.

Comunicatul este transmis după ce relaţiile dintre cei care locuiesc pe strada familiei Skripal şi autorităţi s-au deteriorat în ultimele zile. La o întâlnire dintre autorităţi şi localnici de miercuri seara, un bărbat, care vorbea în numele unui rezident din zonă, a declarat că anchetatorii au intrat în casa unei femei duminică şi au cerut numerele de telefon şi de înmatriculare ale maşinilor celor care locuiau în reşedinţa respectivă. „Poliţiştii i-au spus că, din cauză că grădina ei este lipită de casa spionului, atacatorii ar fi putut să sară peste grădină pentru a ajunge în casa lui”, a declarat bărbatul.

O altă persoană s-a plâns că investigatorii au intrat în casele localnicilor fără permisiunea lor.

Fostul spion rus care a lucrat pentru britanici, Sergei Skripal şi fiica sa, Yulia Skripal, au fost otrăviţi cu o neurotoxină pe 4 martie şi au fost găsiţi inconştienţi pe o bancă din oraşul englez Salisbury. Marea Britanie şi aliaţii săi au acuzat Rusia că s-ar afla în spatele atacului, dar Moscova neagă vehement orice implicare.

Neurotoxina a fost analizată de Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice, iar un rezumat al raportului va fi făcut public în timpul apropiat.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3688 0.0935%
USD USD 17.3517 -0.3595%
RUB RUB 0.2723 0.0735%
RON RON 4.0700 0.0123%
UAH UAH 0.6937 -1.2667%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile