Logo Realitatea.md

Fiii lui Jamal Khashoggi cer autorităților să găsească trupul jurnalistului și să îl predea familiei

05 Noiembrie 2018, 11:06 // În lume

Fiii jurnalistului Jamal Khashoggi, ucis în urmă cu aproape o lună în interiorul Consulatului Arabiei Saudite din Istanbul, cer autorităților să găsească trupul neînsuflețit al tatălui lor și să îl predea familiei. Salah și Abdullah au declarat într-un interviu emoționant pentru CNN că au trăit ultimele săptămâni în neliniște și incertitudine.

Foto: standard.co.uk

“Sper că orice i s-ar fi întâmplat, nu a fost dureros sau cel puțin nu a durat mult și a avut parte de o moarte pașnică”, a declarat Abdullah Khashoggi, în vârstă de 33 de ani.

Autoritățile din Turcia consideră că jurnalistul a fost ucis de un grup de criminali, trimiși de Administrația de la Riyad și continuă să îi caute trupul neînsuflețit.

La începutul săptămânii trecute, oficialii declarau că, cel mai probabil, corpul lui Khashoggi ar fi fost dezmembrat după ce a fost strangulat. De asemenea, se ia în calcul și varianta potrivit căreia cadavrul ar fi fost dizolvat în acid.

Cei doi frați spun că atâta timp cât nu este găsit trupul tatălui lor, nu pot să îl deplângă așa cum se cuvine.

“Nu ne dorim decât să îl înmormântăm în cimitirul Al-Baqi din Medina, alături de ceilalți decedați ai familiei. Sperăm ca asta să se întâmple curând”, a menționat Salah.

Jamal Khashoggi , editorialist al cotidianului Tha Washington Post, și un critic vehement al prințului moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a dispărut în urmă cu trei săptămâni, după ce a intrat în Consulatul saudit de la Istanbul, pentru a obține documentele necesare pentru a se recăsători.

Citește și:

Detalii cutremurătoare în cazul lui Jamal Khashoggi: Trupul jurnalistului ar fi fost distrus în acid

 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3895 -0.2285%
USD USD 17.2619 0.2014%
RUB RUB 0.2426 -0.8987%
RON RON 4.0083 -0.3034%
UAH UAH 0.6355 0.2840%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile