Logo Realitatea.md

Filat s-a plâns pe Popa la Procuratura Generală și la Uniunea Avocaților

28 Septembrie 2020, 09:05 // Societate

Președintele PLDM, Vlad Filat, s-a plâns pe fostul avocat al său, Igor Popa, la Procuratura Generală, prin două plângeri, și la Uniunea Avocaților din Republica Moldova printr-o a treia plângere. „Sper foarte mult că vor acționa promt, pentru a pune capăt unei ilegalități”, a scris fostul premier, azi-dimineața, pe contul său oficial de Facebook.

Colaj: Realitatea. Foto: IPN
„Așa cum am declarat în conferința de presă de vinerea trecută, astăzi, am depus la Procuratura Generală”, a anunțat Vlad Filat.
  • Plângere împotriva cetățeanului Igor Popa privind pornirea urmării penale în baza art. 177, 178 alin. 2) lit.a) Cod Penal al Republicii Moldova, violarea secretului corespondenței și colectarea ilegală de informații referitor la viața privată;
  • Plângere în scopul inițierii investigațiilor și verificarea afirmațiilor relatate de către acesta, pentru stabilirea adevărului;
  • Cerere privind eliberarea informației asupra faptului dacă am depus vreodată denunț împotriva unei persoane.
Totodată, președintele PLDM a mai adăugat că a depus o „plângere la Uniunea Avocaților din Republica Moldova prin care am solicitat examinarea în cadrul Comisiei pentru etică și disciplină a comportamentului și acțiunilor avocatului Igor Popa, în vederea aplicării sancțiunii disciplinare stabilită de lege și Codul deontologic al avocaților”
 
„Sper foarte mult că Procuratura Generală, cât și Uniunea Avocaților vor acționa promt, pentru a pune capăt unei ilegalități. Înțeleg că Procuratura Generală are priorități și dosare extrem de importante, pe care trebuie să le soluționeze, însă această situație creată de către Igor Popa nu mă vizează doar pe mine, dar poate crea un precedent extrem de periculos care ar afecta întreaga societate”, a conchis acesta.

Realitatea.md amintește că avocatul Igor Popa a făcut o serie de declarații scandaloase, la emisiunea unui post privat de televiziune, care vizează fostul său client, nimeni altul decât Vlad Filat. Cel din urma a ieșit cu o conferință prin care a negat acuzațiile. 

În aceeași zi, s-a aflat că Procuratura Generală s-a autosesizat. Ba mai mult, avocatul a fost citat la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale pentru a prezenta probe.

Este de menționat, în același timp, că mai mulți avocat au condamnat comportamentul colegului său, cazul urmând să fie supus discuțiilor la ședința Comisiei de etică.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9577 1.4940%
USD USD 17.2805 0.1594%
RUB RUB 0.2304 1.4978%
RON RON 4.3003 1.4437%
UAH UAH 0.6101 1.0099%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile