Logo Realitatea.md

Filip, indignat de gestul coaliției „ȘorDon” privind Stadionul Republican: O rușine pe plan internațional

04 Decembrie 2020, 09:53 // Politica

Liderul Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip, califică întoarcerea fostului Stadion Republican în posesia statului, după ce a fost luată decizia a fi oferit Statelor Unite ale Americii, drept un „pas regretabil, o rușine pe plan internațional, o lovitură împotriva țării și o acțiune necugetată, care reduce încrederea partenerilor în Republica Moldova”.

„Pe lângă faptul că a încălcat azi tot ce se putea încălca în Parlament, noua coaliție monstruoasă nu se oprește din neghiobii și distruge relațiile bune pe care le avem cu un partener strategic: Statele Unite. Un pas regretabil, o rușine pe plan internațional, o lovitură împotriva țării (pentru că țara trebuie să fie consecventă cu politica externă și relațiile internaționale), o acțiune necugetată, care reduce încrederea partenerilor în Republica Moldova. Totul pentru ce? Doar pentru a-i asigura hoțului de miliarde o „nouă victorie” și a răsplăti astfel mâinile care s-au ridicat azi pentru schemele din politica fiscală și proiectele împotriva țării”, a scris Filip pe pagina sa de Faceebook.

Amintim că, ieri, la ședința plenară a Parlamentului, care a fost una dezordonată, cu îmbrânceli între deputați, blocări de tribună și prezidiu, coaliția PSRM-Partidul Șor, într-o manieră ce încalcă regulamentul Parlamentului au aprobat un șir de proiecte de lege, inclusiv cel de întoarcere în posesia statului a fostului Stadion Republican, asta în condiția în care a fost oferit în 2018 Ambasadei SUA, pentru a construi un nou sediu misiunii diplomatice.

Totul s-ar fi făcut pentru ca Partidul Șor să-și poată duce la bun sfârșit planul de a construi în locul fostului Stadion Republican un parc imens de distracții pentru copii de tipul „OrheiLand”.

Ambasada SUA a venit cu o reacție, prin care s-a arătat indignată și a criticat dur acțiunile de ieri a coaliției „ȘorDon”, specificând că acest lucru poate duce la înrăutățirea relațiilor Moldovei pe plan internațional.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0442 -1.3981%
USD USD 17.4749 0.1163%
RUB RUB 0.2357 -0.4645%
RON RON 4.3171 -1.4001%
UAH UAH 0.6238 -0.3037%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile