Logo Realitatea.md

Filip a discutat cu primarii din raionul Anenii Noi despre problemele care rămân încă nerezolvate

26 Octombrie 2018, 16:36 // Societate

În cadrul unei întâlniri cu premierul, autoritățile publice locale din Anenii Noi au vorbit despre problemele din raion care rămân încă ne rezolvate: uzarea sistemelor de apă și canalizare, lipsa mijloacelor financiare pentru renovarea grădinițelor și centrelor de sănătate, cota TVA înaltă la produsele de origine animalieră.

Foto: gov.md

Toate problemele semnalate au fost înregistrate la Cancelaria de Stat, urmând a fi minuțios examinate pentru identificarea soluțiilor.

„Întotdeauna am încercat să scot barierele dintre autoritățile publice centrale și cele locale, noi suntem în aceeași luntre, pentru că toți avem o responsabilitate: să deservim mai bine cetățenii acestei țări". Pavel Filip a spus că pentru îmbunătățirea calității vieții oamenilor, acțiunile Guvernului s-au axat pe îmbunătățirea climatului de afaceri și stabilizarea sectorului bancar. „Urmare a acestor reforme, Banca Transilvania și BERD au cumpărat Victoriabank și Moldova Agroindbank. Dacă vin astfel investitori serioși, înseamnă că avem stabilitate în sistem”, a accentuat prim-ministrul.

Pavel Filip s-a referit și la noua lege a salarizării în sectorul bugetar, specificând că aceasta prevede nu doar majorări de salarii, dar vine să facă ordine în sistem. „După implementarea acesteia nimeni nu va avea de pierdut nici un leu. Totodată, nici un funcționar din sectorul bugetar nu va primi un salariu mai mic de 2 mii de lei, care astăzi este minimul de existență. Datorită reformei salarizării, creșterea economică va fi resimțită de cetățeni în propriile buzunare”, a subliniat Pavel Filip.

Totodată, șeful Executivului a vorbit și despre acțiunile de asigurare a securității energetice a țării: construcția gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău și realizarea proiectului de interconectare energetică. „Acestea sunt acțiuni concrete, nu vorbe. Astfel, vom avea surse alternative de gaze naturale și de energie electrică”, a precizat Pavel Filip.

Citeste tot despre: Anenii Noi, Guvern, vizită de lucru
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.8265%
USD USD 17.8856 0.9454%
RUB RUB 0.2723 2.5998%
RON RON 4.1887 0.9058%
UAH UAH 0.7156 1.6766%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile