Logo Realitatea.md

Filip, către președinți de raioane: Banii o să-i primiți, o să-i transferăm la timp, salariile o să fie date la timp și proiectele pornite - tot la timp vor fi executate

11 Iunie 2019, 19:27 // Actualitate

Situația actuală privind evoluțiile politice din țară a fost discutată la Guvern Pavel Filip în cadrul unei ședințe cu participarea președinților de raioane, dar și a membrilor Cabinetului de miniștri. Pavel Filip a accentuat că în această perioadă cel mai important este ca oamenilor să le fie acordat tot sprijinul necesar din partea instituțiilor statului.

„Instituțiile statului lucrează în regim normal și chemarea mea către dvs. este să asigurați această muncă în folosul cetățeanului, pentru că dincolo de aceste show-uri politice care se întâmplă în țara noastră, în spatele nostru stau oamenii și asta este cel mai important. Ei nu trebuie să sufere și nu trebuie să simtă luptele și polemicile politice”, a subliniat Pavel Filip.

El a spus că autoritățile publice locale nu vor avea greutăți financiare în acordarea salariilor pentru bugetari: „Banii o să-i primiți, o să-i transferăm la timp, salariile o să fie date la timp și proiectele pornite - tot la timp vor fi executate”.

Un alt subiect abordat la ședință a vizat consecințele înregistrate în raioanele țării  urmare a ploilor abundente din ultima perioadă. Comunicatul integral poate fi citit aici.

În prezent, Republica Moldova are guvernare duală. Pe deoparte, a fost încheiat un acord temporar între PSRM și Blocul ACUM pentru un Parlament funcțional. Zinaida Greceanîi a fost aleasă în calitate de speaker, iar Maia Sandu - în calitate de prim-ministră, fiind respectiv învestit și Guvernul.

Pe de altă parte, însă, Curtea Constituțională a declarat neconstituționale decretele semnate de șeful statului Igor Dodon, motivând că termenul-limită a fost 7 iunie 2019. Decretele celui din urmă nu au fost publicate în Monitorul Oficial.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5200 -0.0353%
USD USD 17.6396 -0.4189%
RUB RUB 0.2751 -0.2900%
RON RON 4.1166 -0.1504%
UAH UAH 0.7178 0.4900%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile