Logo Realitatea.md

Filip comentează protestul de la Primărie și acuzațiile în adresa lui Plahotniuc: ”E simplu să devii erou prin învinuiri, dar…” (VIDEO)

24 Iulie 2018, 12:27 // Actualitate

Premierul Pavel Filip a fost întrebat astăzi despre proiectul de demolare a fostei cafenele ”Guguță” din Parcul ”Ștefan cel Mare” și construcția unui business-centru în locul acesteia. Membrii și simpatizanții PPDA, care au protestat în această dimineață în fața Primăriei Chișinpu, spun că în spatele acestei tranzacții ar sta apropiații președintelui Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc. Pavel Filip este de părere că cei care vin cu astfel de acuzații ar fi bine să prezinte și anumite argumente sau chiar dovezi în acest sens.

Embed:

”Există ceva care se întâmplă în RM în care nu ar asta în spate domnul Vlad Plahotniuc? Eu sunt mult mai pragmatic și mă conduc de cuvintele pe care le-a spus odată Henry Ford: ”Eu cred doar în bunul Dumnezeu”, în rest toți să-mi aducă argumente și demonstrații. Tuturor le place să bată din gură foarte mult, dar nimeni nu vine cu argumente și dovezi concrete. Este foarte simplu astăzi în Republica Moldova să devii erou prin a-l învinui pe domnul Plahotniuc de tot ce se întâmplă în această țară. Nu cunosc detaliile, dar este important ca acest proiect (n.r. demolarea fostei cafenele ”Guguță” să se încadreze în limitele legale”, a declarat premierul Pavel Filip după ședința de lucru a Partidului Democrat. 

Realitatea.md menționează că membrii Mișcării de Rezistență Națională și susținătorii acesteia au organizat o acțiune de proteste în fața Primăriei Chișinău, fiind nemulțumiți de faptul că în locul fostei cafenele ”Guguță” ar urma să fie construit un business centru multietajat. Ulterior, protestatarii s-au deplasat spre sediul Partidului Democrat.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7864 1.1487%
USD USD 16.7051 0.5641%
RUB RUB 0.2276 0.2202%
RON RON 4.0919 1.1645%
UAH UAH 0.6112 1.2927%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 iul, 14:00 //

LIVE! Ședința Parlamentului, din 20 iulie, privind examinarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu

02 aug, 18:23 //

colaj: realitatea.md Igor Dodon „a uitat” să întoarcă două chipiuri primite în cadrul a două vizite. Unul l-a purtat el, iar altul i l-a dat primei doamne (FOTO)

24 iul, 11:52 //

foto: zdg.md Construcție neautorizată pe Nistru pentru „odihna familiei președintelui Dodon”. Răspunsul Președinției (VIDEO)

19 iul, 10:00 //

LIVE! Protest în centrul capitalei. Se cere demisia actualei guvernări, în special, a președintelui Igor Dodon

24 iul, 12:57 //

Coincidență?! Comisia Interpol care a refuzat anunțarea lui Plahotniuc în căutare internațională, condusă de „omul lui Plahotniuc”. „Niciun fel de conflict de interese”

13 aug, 10:05 //

Colaj: realitatea.md Ștefan Gațcan, surprins din nou la frontieră pe sensul de intrare în țară, însă fără pază (FOTO)

10 aug, 13:12 //

(FOTO) Cum vor arăta străzile Bodoni și Pușkin din centrul capitalei, după reabilitarea trotuarelor

05 aug, 12:58 //

Unele episoade din frauda bancară vor fi deferite justiției. Reacția PG în legătură cu zvonurile, precum că „se întâmplă ceva curios” după eliberarea lui Platon

20 iul, 14:19 //

LIVE! Protestatarii se adună în fața Parlamentului unde este examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului

29 iul, 19:45 //

Un fost viceministru de Externe îi dă replica lui Dodon după ce „l-a rugat” pe omologul său italian să permită intrarea moldovenilor în Italia