Logo Realitatea.md

(video) Filip, Gaburici și Baldovici – chemați la audieri parlamentare privind privatizarea Air Moldova. Ce au decis deputații?

04 Octombrie 2018, 10:26 // Actualitate

Premierul Pavel Filip, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici și directorul general al Agenției Proprietăți Publice, Vladimir Baldovici au fost chemați la audieri parlamentare pentru a da explicații vizavi de privatizarea companiei de stat ”Air Moldova” de către Civil Aviation Group SRL.

Embed:

În opinia deputaților din opoziție, ”Air Moldova a fost vândută la un preț derizoriu, unei companii dubioase”. 

Propunerea, susținută de către fracțiunile PLDM, PCRM, PSRM și PL nu a întrunit numărul necesar de voturi. Respectiv, a fost respinsă. 

Realitatea.md amintește că ieri, membrii Comisiei economie, buget și finanțe a decis audierea raportului prezentat de Agenția Proprietăți Publice (APP) privind desfăşurarea procesului de privatizare a companiei de stat Air Moldova.

Menționăm că Întreprinderea de stat Air Moldova a fost achiziționată de către Civil Aviation Grup SRL, după ce a fost declarată câștigătoare a procesului de privatizare.

Civil Aviation Group SRL este formată din compania aeriană românească Blue Air, alături de un grup de investitori din Republica Moldova, și a oferit pentru privatizarea Air Moldova prețul de 50 de milioane de lei moldovenești, preluând totodată și obligația datoriilor de circa 1,2 miliarde de lei moldovenești.

VEZI ȘI:

Directorul general Blue Air: „Suntem mândri că Air Moldova a intrat în marea familie”

Blue Air din România a cumpărat Air Moldova, cu peste 1,2 miliarde de lei

Detalii despre firma care a câștigat concursul de privatizare al Air Moldova: Cine sunt acționarii (DOC)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3244 -0.9219%
USD USD 17.7272 -0.1538%
RUB RUB 0.2478 -1.1568%
RON RON 3.9914 -0.8890%
UAH UAH 0.6595 -0.6777%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile