Logo Realitatea.md

Filip: I-am cerut lui Botnari să-și depună mandatul de deputat. Cum a reacționat cel din urmă

22 Noiembrie 2019, 07:26 // Politica

Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, susține că i-a cerut deputatului democrat Constantin Botnari să-și depună mandatul de deputat, dat fiind faptul că nu participă la ședințele Parlamentului. Fostul premier spune că nu l-a văzut de mult timp pe Constantin Botnari, dar că a discutat acest subiect la telefon. Botnari i-a spus că se va gândi la acest îndemn.

„Am vorbit cu Botnari la telefon și i-am solicitat să depună mandatul pentru că eu nu văd sensul existenței unui deputat care nu frecventează ședințele Parlamentului. Nu pot înțelege pentru ce se mai ține de acest mandat. Suntem o fracțiune, în Parlament trebuie de muncit, sunt proiecte, trebuie examinate, trebuie să te dai cu părerea, trebuie să vii să votezi. Or, să ai mandat de deputat și să nu vii în Parlament mi se pare incorect”, a declarat Pavel Filip, potrivit IPN, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4.

Fostul premier spune că răspunsul lui Botnari a fost că se va gândi. „Eu nu-l pot impune pentru că mandatul este imperativ”, a adăugat liderul PDM.

Totodată, Pavel Filip a menționat că democrații, actualmente, nu-și pot asuma responsabilitatea de a intra într-o coaliție cu socialiștii pentru că asta ar duce la obligațiuni. „De aceea, noi ne-am rezervat dreptul, am votat acest Guvern pe care îl considerăm mai mult tehnic și, de fiecare dată, vom lua o decizie în funcție de proiectele cu care va veni. 700 de lei pentru pensionari, înseamnă că este bine, este o continuitate a proiectului care a fost lansat de către noi. Și noi o să venim cu inițiative, dar asta înseamnă că va trebui să dezbatem fiecare proiect separat și acelea care se încadrează în albia viziunilor noastre vor fi votate de către noi, cele care nu – desigur că nu le vom vota”, a notat președintele democraților.

În ceea ce privește alegerile prezidențiale care ar urma să aibă loc în toamna anului viitor, liderul Partidului Democrat spune că PDM se va pregăti de scrutin și va avea un candidat.

Constantin Botnari este cunoscut pentru faptul că a fost una dintre persoanele apropiate ale fostului lider democrat Vladimir Plahotniuc, plecat tainic din țară după ce formațiunea a cedat puterea. Botnari mai este cunoscut pentru porecla „borsetca”, dată pentru că ar fi fost mesagerul lui Plahotniuc în presupuse cazuri de corupere a anumitor persoane. Una dintre ultimele referințe publice la el arăta că „degrabă trebuie să revină în Moldova de la Londra”. Liderii actuali ai PDM afirmă că formațiunea se află „în proces de reformare internă”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5542 0.5730%
USD USD 17.6060 0.6178%
RUB RUB 0.2851 0.0000%
RON RON 4.0921 0.5801%
UAH UAH 0.7257 0.7917%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
15 ian, 16:21 //

(GALERIE FOTO) Cum arată restaurantul unde Dodon și socialiștii au chefuit aseară și ce prețuri afișează localul pentru servicii

15 ian, 15:32 //

Socialiștii și Dodon au dat aseară un chef într-un restaurant de lux din Capitală. Securitatea în zonă a fost asigurată de poliție și SPPS (VIDEO)

20 ian, 11:00 //

LIVE! Procuratura Generală: Prezentarea rezultatelor controalelor desfășurate la Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale

17 ian, 12:39 //

Ioniță: „România a finanţat multe în Republica Moldova, fără să primim măcar un cuvânt de mulţumire”

16 ian, 10:00 //

LIVE! Artistul Ștefan Petrache este condus pe ultimul drum. Rudele, prietenii, colegii îi aduc omagiu

16 ian, 15:31 //

Dodon, despre vacanțele de lux: Ieri cineva voia să se scalde cu mine, azi altcineva caută foto unde-s în chiloți de baie

16 ian, 17:49 //

foto: autosalubritate.md Șoferii de la „Autosalubritate” se plâng primarului pe condițiile proaste de muncă și salariile mari ale șefilor: „Nu suntem socotiți de oameni”. Ceban nu (le) răspunde

17 ian, 15:17 //

Foto: adevarul.ro Povestea unei jurnaliste, originare din Chișinău, care a emigrat în '89 în SUA. „Când doi miliţieni m-au dus la secţie...”

17 ian, 10:32 //

Foto: novostipmr Tiraspolul a anunțat că restricționează accesul mașinilor cu numere de înmatriculare RM

21 ian, 09:16 //

Colaj: realitatea.md (VIDEO) Infidelitate la un meci de fotbal. Au crezut că nu îi vede nimeni, dar camerele erau pe ei