Logo Realitatea.md

Filip, luat la rost de Ivanov: Ați plecat de la guvernare de două zile și deja doriți comisii. Liderul PDM: Noi am plecat, voi ați venit (VIDEO)

26 Noiembrie 2020, 11:39 // Politica

Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, a fost luat la rost în cadrul ședinței plenare de astăzi a Parlamentului, de către deputata Partidului „Șor”, Violeta Ivanov, după ce liderul democraților a propus crearea unei Comisii speciale pentru a identifica propuneri de urgență în combaterea pandemiei.

Embed:

După ce Filip a dat citirii propunerii fracțiunii PDM, președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a supus votului inițiativa, însă nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Ulterior, Violeta Ivanov a venit cu o precizare unde a spus că fracțiunea parlamentară „Șor” susține inițiativa de a identifica soluții pentru a ține sub control pandemia de coronavirus, însă nu înțelege propunerea lui Filip, care abia recent a plecat din coaliția de guvernare cu PSRM și deja dorește crearea unei comisii, însă cât a fost la guvernare „de ce nu a venit cu astfel de inițiative?”, se întreabă deputata.

În replică, Pavel Filip a menționat că discuții la acest subiect s-au dus permanent, iar referitor la nemulțumirea Violetei Ivanov, liderul democraților a răspuns scurt: „Noi am plecat de la guvernare, iar voi ați venit la guvernare”, făcând trimitere la o presupusă coaliție informală în Parlament dintre PSRM și Partidul „Șor”.

Precizăm că, propunerea Partidului Democrat nu a întrunit numărul necesar de voturi și nu a fost inclus în ordinea de zi, a ședinței de astăzi a Parlamentului acest subiect, însă propunerea dată ar putea reveni pe masa deputaților la următoarele ședințe, dacă PDM va insista pe această propunere.

Citeste tot despre: comisie, Pavel Filip, Violeta Ivanov
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9996 0.0000%
USD USD 17.2814 0.0000%
RUB RUB 0.2358 0.0000%
RON RON 4.3095 0.0000%
UAH UAH 0.6162 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile