Logo Realitatea.md

Filip recunoaște: Nu permanent eram mulțumit că Plahotniuc anunța succesele Guvernului

29 Noiembrie 2019, 09:19 // Politica

Fostul premier democrat Pavel Filip a recunoscut că era deranjat de faptul că, Vlad Plahotniuc era cel care anunța cetățenii despre proiectele lansate și implementate de către Cabinetul de miniștri pe care îl conducea la acea vreme. Declarațiile au fost făcute de către actualul lider PDM la o emisiune televizată.

Potrivit lui Filip, deși îl deranja acest lucru în mare parte, cel mai important pentru acea perioadă era ca reformele și proiectele să fie realizate, iar oamenii să înceapă a percepe schimbările.

„Dacă mă deranja?, aș spune și da și nu. Era important să fie pornite niște proiecte și să fie puse în aplicare. Pe de altă parte, erau momente când mă deranja prea multă implicare în activitatea Guvernului. Este un lucru firesc", a spus Pavel Filip.

Amintim că, pe timpul guvernării PDM, cele mai răsunătoare proiecte sociale, economice și politice destinate cetățenilor erau anunțate de la sediul PDM, de către liderii democrați în special Vlad Plahotniuc, după ședințele tradiționale dinte exponenții democrați și membrii Guvernului de atunci.

O practică similară a fost „copiată” în prezent și de către șeful statului, Igor Dodon, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și premierul Ion Chicu, care în fiecare zi de luni, see întrunesc în ședință și iau anumite decizii politice, economice sau sociale, iar ulterior sunt date publicității presei.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4833 -0.2795%
USD USD 17.3920 -0.2792%
RUB RUB 0.2515 -0.7106%
RON RON 4.0272 -0.2551%
UAH UAH 0.6518 -0.2754%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile