Logo Realitatea.md

Filip: Refuzul de a negocia crearea unei coaliții se face din contul calității vieții moldovenilor

11 Aprilie 2019, 18:25 // Politica

Pavel Filip, liderul fracțiunii parlamentare a PDM, a calificat refuzul de a negocia întru crearea unei coaliții sunt împotriva intereselor țării și a cetățenilor săi, pentru că aceasta se face din contul calității moldovenilor și economiei statului.

Foto: tribuna.md

„S-au făcut totuși unii pași, așa cum ați văzut, iar unele semnale sunt încurajatoare. Și cred că trebuie să ne uităm mai mult la cetățeni și la problemele țării ca să progresăm în sensul formării unei coaliții.

Ceea ce nu ajută însă deloc este refuzul de a discuta, de a negocia. Dacă s-a putut face campanie electorală cu NU în brațe, de guvernat așa nu se poate. Prima condiție pentru formarea unei coaliții de guvernare este să discutăm. Repet, cei care refuză dialogul politic sunt împotriva cetățenilor moldoveni. Mai direct spus, cine promovează „dialogul surzilor” din interese ascunse afectează grav interesele cetățenilor Republicii Moldova. Cred însă că există soluții și ele trebuie puse în aplicare”, a declarat Pavel Filip într-un interviu pentru Tribuna.md.

În același interviu, a explicat că: „o coaliție trebuie creată pornind de la nevoile oamenilor, nu de la poziționările partidelor sau de la funcții în stat. Partidele ar trebui să spună clar: iată ce dorim noi să facem pentru cetățeni. Iar de aici încolo – analizăm propunerile, programele și vedem punctele comune, vedem diferențele, lucrăm la armonizare”.

Amintim că, în urma alegerilor parlamentare, patru partide au acces în noul Parlament. Este vorba despre PSRM - cu 35 de mandate, PDM - cu 30 de mandate, Blocul ACUM DA PAS - cu 26 de mandate și Partidul ȘOR - cu 7 mandate. Au acces și trei deputați independenți din regiunea transnistreană și găgăuză. 

De menționat că un Parlament este funcțional, atunci când există o majoritate parlamentară, ce înseamnă 51 de voturi. Deocamdată, nu a fost creată vreo coaliție sau alianță între partide în acest sens.

CITEȘTE ȘI ultimele știri despre tentativele de a crea o majoritate:

Pavel Filip: În cazul alegerilor anticipate, în Parlament trebuie să ajungă 61 de deputați

(VIDEO) Socialiștii după discuțiile cu Blocul politic ACUM: Suntem la o primă experiență de genul acesta

VIDEO) ACUM va continua discuțiile cu PSRM numai după ce socialiștii vor declara public că nu vor face front comun cu PDM

 
Citeste tot despre: alegeri parlamentare, Pavel Filip, PDM
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3244 -0.9219%
USD USD 17.7272 -0.1538%
RUB RUB 0.2478 -1.1568%
RON RON 3.9914 -0.8890%
UAH UAH 0.6595 -0.6777%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile