Logo Realitatea.md

Filip despre declarațiile fostului lider democrat: Plahotniuc nu mai are nicio implicare în deciziile luate de PDM

18 Noiembrie 2019, 13:12 // Politica

Președintele PDM a venit cu o reacție la declarațiile făcute astăzi de către fostul lider democrat, Vlad Plahotniuc, referitor la acțiunile întreprinse de către democrați în ultima perioadă.

„În legătură cu solicitarea mai multor jurnaliști de a comenta postarea făcută de Vlad Plahotniuc legată de evenimentele politice din ultima perioadă, fac următoarele precizări:

1. Vlad Plahotniuc nu mai are nicio implicare în deciziile Partidului Democrat, nu a existat nici o discuție sau consultare cu el pe tema votului din parlament și nici pe alte teme, nu a încercat direct sau indirect să influențeze deciziile luate de partid.

2. PDM are acum un nou drum pe care a decis sa meargă, cel ar reformării interne și al schimbării totale a modului în care face politică, lăsând trecutul în seama istoriei și concentrându-se doar pe ceea ce partidul le poate oferi cetățenilor în viitor.

3. Voi conduce acest partid atâta timp cât el nu va fi influențat în deciziile sale de nimeni din afara lui și cât timp va reuși să funcționeze doar prin mecanisme democratice interne. Din discuțiile avute cu colegii din partid am văzut ca aceste lucruri sunt importante și pentru ei, cu toții ne dorim un alt mod de a face politică pentru PDM și împreuna vom reuși să facem schimbările necesare pentru a face o politică veritabilă în interesul cetățenilor. Aceasta este prioritatea noastră numărul unu, motivul pentru care ne concentrăm eforturile doar pe această direcție și nu pe intrarea la guvernare sau în alianțe politice.

4. PDM este gata sa demonstreze că un partid poate renaște inclusiv din modul în care știe sa își asume greșelile din trecut și să învețe lecții importante din acestea. Același lucru cred că ar trebui să-l facă și alte partide, nu mai puțin afectate de modul eronat în care au făcut politică, să ne dorim cu toții cu adevărat să contribuim la reformarea clasei politice”, a scris Filip pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, astăzi, Vlad Plahotniuc a postat pe Facebook un comentariu referitor la demiterea Guvernului Sandu cu susținerea votului dat de către PDM și instaurarea noului Guvern Chicu, la fel cu votul acordat de către democrați. „Straniu” lucru, însă Plahotniuc la fel ca și PDM, afirmă faptul că de vină s-ar face Blocul ACUM că PSRM a ajuns la guvernare, cu toate că acest privilegiu i l-au dat anume deputații democrați, atunci când au votat pentru căderea Guvernului Sandu și instaurarea Cabinetului de miniștri Chicu.

Citeste tot despre: implicare, Pavel Filip, PDM, Vlad Plahotniuc
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.4801%
USD USD 17.6277 -0.3758%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.4572%
UAH UAH 0.6555 -0.0457%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile