Logo Realitatea.md

Filmul „măcelului” de la Atrium, cu implicarea sportivilor luptători, soldat cu moartea lui Serghei Bejenaru. Cum s-a întâmplat totul (VIDEO)

29 Mai 2018, 20:40 // Societate

„Măcelul” din noapte de 19 mai, din apropierea Centrului Comercial Atrium din Chișinău, s-a iscat de la o neînțelegere legată de una dintre fetele care însoțea grupul de petrecăreți, în care se afla Serghei Bejenaru, tânărul care a murit în urma bătăii crunte. Unul dintre principalii suspecți în acest dosar, sportivul Aurel Ignat, ar fi agățat-o pe tânără, iar Serghei Bradu, angajat al INP, din tabăra adversă, ar fi încercat să-i ia apărarea fetei, scrie Deschide.md, cu referire la surse din cadrul anchetei penale. 

Captură video: Deschide.md

Potrivit sursei citate, inițial, când tânăra a fost agățată, Ignat și Bradu s-ar fi îmbrâncit. Primul ar fi lovit-o din întâmplare pe fată și aceasta a căzut și și-a frânt brațul.

Incidentul s-a finalizat aici, însă, peste circa două ore, Ignat a revenit în club pentru a pune la punct neînțelegerea. 

Cei doi, Ignat și Bradu, s-ar fi luat din nou la harță și, pentru că au fost dați afară de angajații din pază, au continuat încăierarea afară, unde bătăușilor s-au lăturat și alți amici.

Potrivit sursei citate, totul s-a întâmplat între ora 03:15 și 03:28.

Video: Deschide.md

„La un moment dat, Serghei Bejenaru a rugat un alt cunoscut să aducă o bâtă din mașină. Ajunsă în mâinile lui, acesta a început să lovească în Aurel Ignat dar și în cei care îl apărau pe luptătorul de arte marțiale. Printre apărătorii lui Ignat era și sportivul Mihai Pârgaru din clubul deputatului Constantin Țuțu și încă o persoană pe care organele de anchetă o caută. Dacă acesta nu se va prezenta de bunăvoie, acuzarea îl va da în căutare. Sursele spun că Ignat, Pârgaru și persoana așteptată benevol la organele de anchetă au fost cel mai activ implicați în acțiunile violente deși procurorii lucrează pentru a identifica și alte persoane care au luat parte la conflict”, scrie Deschide.md.

Sportivul Aurel Ignat, în arest pentru 30 de zile. Judecătoria Rîșcani a admis demersul procurorilor (VIDEO)

 
După ce l-au snopit în bătăi pe Serghei Bejenaru, cei din tabăra sportivilor l-ar fi bătut pe fratele acestuia, Ion: „Peste circa un minut, patru dintre ei au plecat în direcție necunoscută, iar unul a rămas ca să-i verifice starea lui Ion împreună cu alte două persoane care s-au apropiat între timp”, notează sursa citată.
 
În urma bătăii, cu traume în zona capului s-a ales și Aurel Ignat, care a fost internat la spital, de unde a fost externat la finele săptămânii trecute. 

Sursa citată scrie că în cadrul anchetei s-a stabilit că cei doi frați, Serghei și Ion Bejenaru, figurau în mai multe dosare penale. Astfel, Ion Bejenaru ar fi implicat în șase dosare, iar Serghei, care a decedat, în două. În cele mai multe cazuri aceștia au fost cercetați pentru violare de domiciliu.

Soția bărbatului ucis în fața unui club de noapte vine cu un nou mesaj de disperare și solicită ajutor: ”Scrisoarea care nu va ajunge niciodată la destinatar…”

În același timp, femeia care a făcut zilele trecute declarații și s-a prezentat ca fiind soția lui Serghei Bejenaru, era, de fapt, concubina lui. Potrivit celor de la Deschide.md, Alisa Ceraniova a recunoscut că nu era căsătorită cu Serghei Bejenaru, dar spune că locuiau împreună de mulți ani de zile. Întrebată dacă știe că una dintre domnișoarele care era în acea seară la masă s-a prezentat drep iubita „soțului” ei, Alisa a făcut o pauză, apoi a răspuns: „Nu, de asta nu știam...”.

Citiți articolul în întregime pe Deschide.md

Amintim că, doi dintre sportivii implicați în acest conflict, Mihai Pîrgaru și Aurel Ignat, se află în arest preventiv și sunt cercetați pentru huliganism și vătămare corporală gravă și medie a integrității corporale sau a sănătății. Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă până la 15 ani de închisoare. 

La același subiect:

Doi luptători, suspecți principali în cazul bărbatului ucis în bătaie la un club de noapte. Declarația oficială FEA

Un sportiv moldovean, învinuit că ar fi bătut până la moarte un bărbat în fața unui club de noapte din Chișinău

Încă o persoană a fost reținută în cazul bărbatului ucis în bătăi, în fața unui club de noapte

(FOTO/VIDEO) Cine este luptătorul care a fost plasat în arest preventiv, fiind bănuit de crima în fața unui club de noapte din Chișinău

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4080 -0.2841%
USD USD 17.1276 -0.3798%
RUB RUB 0.2417 -0.4940%
RON RON 4.0068 -0.3457%
UAH UAH 0.6320 -0.9715%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile