Logo Realitatea.md

Filmul dispariției suspecte a minorului din Costești. Rudele au luat la pas pădurile și satele din nord, pentru a-l găsi

13 Mai 2019, 10:09 // Societate

Oamenii legii continuă să îl caute pe tânărul de 17 ani din Costești, raionul Ialoveni, dispărut acum trei zile. Ultima oară, acesta a fost văzut la Susleni, raionul Orhei. Minorul a mers cu o mașină de ocazie până acolo, iar după ce a coborât, i-a spus șoferului că se îndreaptă spre Mănăstirea Țîpova. La această oră, familia îl caută cu disperare prin împrejurimi, însă deocamdată, nu au găsit niciun indiciu despre locul aflării lui.

Foto: Facebook/Artiom Grigoriță

Un băiat, căutat cu disperare. I-a trimis mesaje cu conținut dubios surorii sale (FOTO)

Artiom Grigoriță este elev în clasa a 10-a la liceul din Costești. Vineri, 10 mai, acesta a plecat de acasă spre Chișinău, la ziua de naștere a iubitei sale. Cel puțin asta i-a spus suroriii sale mai mari, Valentina, căreia i-a promis că după ce își vede prietena, vine la ea în vizită. Tânărul nu a ajuns însă nici la iubita lui, despre care familia lui a aflat mai târziu că nici măcar nu stă în Moldova, și nici la sora lui la Chișinău.

Artiom a ajuns însă la Dondușeni, la un prieten pe care îl cunoscuse cu ceva timp în urmă pe internet. A stat acolo până sâmbătă, când a luat microbuzul înapoi spre Chișinău. 

De aici, firul dispariției minorului s-a întrerupt până...duminică seară când a ajuns la Susleni cu o mașină de ocazie. Sora tânărului dispărut fără urmă, Valentina Grigoriță, a fost sunată de șofer care i-a spus că l-a văzut. 

”L-a luat cu mașina, l-a dus până la Susleni...fratele meu i-a zis șoferului că nu are decât 20 de lei să îi dea pentru drum”, ne-a spus Valentina, care a mai precizat că fratele său avea cel mai probabil, ceva bani cu el, întrucât i-a dat recent o sumă de bani cu care să își plătească cursurile de engleză, însă tânărul așa și nu le-a achitat. Lucru confirmat chiar de profesoară.

De la Susleni, Artiom ar fi luat-o pe jos spre Mănăstirea Țîpova. Cel puțin asta i-ar fi spus minorul bărbatului care l-a luat cu mașina. Nu a ajuns însă la mănăstire, spun călugării. 

După ce au primit vestea că tânărul nu a trecut pe la Mănăstirea Țîpova, sora, cumnatul și încă o rudă a acestuia au luat la pas împrejurimile, în speranța de a-i da de urmă. Fără vreun rezultat însă, deocamdată. Căutările continuă. 

Dacă l-ați văzut pe Artiom, puteți anunța poliția, la numărul 112 sau rudele la numerele de telefon: 069269620 sau 069490717.

 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3318 -0.2770%
USD USD 17.4278 -0.2861%
RUB RUB 0.2735 -0.0731%
RON RON 4.0444 -0.3278%
UAH UAH 0.7347 0.2456%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile