Logo Realitatea.md

Filmul reținerii membrilor grupării specializate în trafic internațional de droguri: Cum au fost filați și apoi încătușați - VIDEO

31 Ianuarie 2019, 19:30 // Societate

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, Direcția Generală de Urmărire Penală a IGP și angajații Serviciului Vamal au reținut membrii unui grup criminal organizat specializat în contrabandă cu hașiș din Spania spre Federația Rusă.

Embed:

Până să îi încătușeze pe cei 17 membri ai grupării, oamenii legii i-au urmărit și le-au filmat sub acoperire întâlnirile, plecările și sosirile în țară. Vedeți imagini în filmul de mai jos.

Operațiunea de reținere a demarat la data de 19 ianuarie a.c.,  iar până la moment pe  teritoriul Republicii Moldova au fost reținute șapte persoane, printre care liderul și membrii activi ai grupării. Liderul grupării, s-a dovedit a fi un moldovean de 30 de ani,  fost angajat al poliției de frontieră. Acesta a creat un grup criminal organizat și o schemă prin care transporta drogurile din țara de origine spre țările de consum pentru ulterioara realizare. În cadrul investigațiilor au fost identificate mai multe trasee de deplasare și transportare a drogurilor, toate acestea ocoleau teritoriul Republicii Moldova.

Printre cei reținuți este și un actual angajat al Inspectoratului de Poliție Ialoveni,  în vârstă de 28 ani, care a activat în calitate de curier în transportarea drogurilor, precum și racola persoane pentru această activitate.

Ca urmare a conlucrării cu organele de drept din Romania, Ucraina, Federația Rusă, Bielorusia, Spania, prin intermediul comisiilor rogatorii și a grupelor comune de investigație interstatale, în perioade diferite ale investigațiilor, din 2016 și pînă în prezent, au fost reținute alte 10 persoane și confiscate peste 450 kg de hașiș, în sumă de peste 2 mln. euro.

Pe acest caz urmează să fie reținute și alte persoane ce activau în calitate de transportatori și realizatori ai drogurilor, membri activi ai grupării criminale organizate.

La moment, cele șapte persoane reținute în  Moldova au statut de învinuit, șase  din ei au primit mandat de arest pe un termen de 30 de zile și unul pe un termen de 20 de zile. Din cei reținuți pe teritoriul altor state, trei persoane au fost condamnate la privațiune de libertate pe un termen de 15, 17 și 6 ani.

Dacă vor fi găsiți vinovați persoanele reținute riscă o pedeapsă de la 7 la 15 ani privațiune de libertate.

O grupare specializată în trafic internațional de droguri, deconspirată! Membrii acesteia - foști și actuali polițiști, polițiști de frontieră

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4775 0.0000%
USD USD 17.4538 0.0000%
RUB RUB 0.2827 0.0000%
RON RON 4.0751 0.0000%
UAH UAH 0.7235 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile