Logo Realitatea.md

FIRST LEGO League Junior, competiția care se desfășoară anual în peste 40 de țări, a fost organizată anul acesta și în Moldova (FOTO)

05 Iunie 2018, 15:09 // Tech

175 de copii din întreaga republică, adunați în 30 de echipe, au participat la ediția locală a FIRST LEGO League Junior, un program amplu internațional în domeniul roboticii și tehnologiei pentru copiii cu vârsta între 6 și 10 ani. Competiția s-a desfășurat în premieră în Moldova și a fost găzduită de Tekwill.

În cadrul competiției, fiecare echipă a construit și programat un model motorizat utilizând seturi de robotică LEGO WeDo și piese LEGO. De asemenea, copiii au pregătit un poster special cu scopul de a împărtăși experiența acumulată. În procesul de lucru, ei au dezvoltat aptitudini de bază în inginerie și programare, comunicare, prezentare, lucru în echipă și rezolvare a problemelor. Pe tot parcursul sezonului, echipele au lucrat respectând valorile fundamentale, ce stau la baza FIRST LEGO League Jr. și care promovează spiritul de echipă, respectul reciproc, creativitatea și inovația.  

Echipele au studiat importanța, circuitul și consumul apei și au elaborat soluții pentru îmbunătățirea modului de utilizare a apei acasă sau în comunitate. Timp de două luni, au cercetat activ o problemă pe care au identificat-o, unii dintre ei au efectuat și vizite în teren, la stații de epurare apei. Cunoștințele acumulate s-au regăsit în proiecte ingenioase și modele inovatoare, precum sisteme de colectare și reutilizare a apei de ploaie, stații de epurare, piscine și aqua-parcuri, fântâni arteziene, spălătorii auto și diverse soluții care, în viziunea copiilor, ar putea optimiza considerabil consumul de apă potabilă, asigura accesul la apă și contribui la economisirea acesteia.

Jurizarea în cadrul competiției s-a desfășurat în formă de discuție prietenoasă cu membrii echipelor participante, pentru a afla detalii despre cercetarea și proiectele pregătite. Juriul a analizat soluțiile prezentate împreună cu copii, le-a recunoscut meritele și i-a apreciat pentru performanțe, încurajându-i și motivându-i să exploreze în continuare științele și tehnologia.

Evenimentul a culminat cu o ceremonie de premiere, în cadrul căreia toți copiii au primit medalii și diplome de participare. 

FIRST LEGO League Junior Moldova s-a desfășurat cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei prin intermediul Proiectului de Competitivitate din Moldova. Organizatorul evenimentului: Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC). 

FIRST LEGO League Jr. unește anual peste 70 de mii de copii din circa 40 de țări ale lumii.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5696 0.5741%
USD USD 17.6645 0.6467%
RUB RUB 0.2849 -0.0702%
RON RON 4.0961 0.6042%
UAH UAH 0.7245 0.6110%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile