Logo Realitatea.md

Flashmob la Președinție și SIS! Activiștii „DA” i-au cerut lui Dodon și Gumeniuc să nu-l mai protejeze pe Rizea și să-i retragă cetățenia moldovenească (VIDEO)

24 Octombrie 2020, 14:34 // Politica

Partidul „Democrația Acasă”, liderul căruia este activistul Vasile Costiuc, cel care l-a surprins pe fostul deputat român Cristian Rizea într-un restaurant din Capitală având mașina parcată ilegal în fața localului, a organizat un flashmob în fața Președinției, solicitând retragerea cetățeniei acestuia. Activiștii formațiunii suspectează că Rizea ar fi plătit bani pentru a obține cetățenia moldovenească și s-au întrebat cum în cazul fostului președinte român Traian Băsescu a fost posibilă retragerea cetățeniei pentru că avea dosar pe rol, iar în cazul lui Cristian Rizea, condamnat de ultima instanță, acest lucru nu este posibil.

foto: facebook.com/vasilestudent

„Noi n-am știut multe detalii, dar presa care a început să scrie săptămâna trecută despre un individ care s-a cuibărit la Chișinău și pentru că la Chișinău are prieteni foarte influenți, o duce ca împăratul. Întâmplător am dat ieri de el în unul din restaurante. Mai nu i-am atins mașina. Am chemat poliția să vedem cu ce se ocupă individul în Centru și am aflat că șade în alt rai al bandiților în dugheana și restaurantul lui Diacov – un alt agent de-al FSB-ului”, a declarat liderul formațiunii „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc în cadrul flashmobului de la Președinție.

(VIDEO) Parchează ilegal, fumează kalian..! Penalul Rizea, condamnat în România, și-a găsit raiul la Chișinău sub aripa guvernării

Costiuc spune că a încercat să se informeze despre trecutul lui Rizea și că „băiatul ăsta are o biografie fantastică și a obținut cetățenia moldovenească numai el știe cum”. „Noi avem dubii că el a plătit bani sau este un agent de-a lui Putin pentru că este implicat în spălare de bani și este condamnat în România la aproape cinci ani. De ce suntem noi la Președinție?! Considerăm că acest individ, care are alergie la tot ce e românesc și i se înroșesc ochii la tot ceea ce vine de peste Prut... Vedeți că, în cazul de față, nu i s-au înroșit ochii. I-a dat cetățenie. Ba mai mult, îl și protejează”, a mai declarat Vasile Costiuc.

Nu în ultimul rând, acesa a menționat că are niște întrebări către Președinție, Guvern, Parlament și Ministerul de Interne: „Cum în cazul lui Băsescu, i-au retras cetățenia invocând motivul că dosarul penal al ui Băsescu era pe rol și nu putea altfel decât să-i retragă cetățenia?! Cum pe George Simion l-au înhățat și l-au deportat ca pe un bandit?! Și cum alt bandit recunoscut, condamnat penal, stă în restaurant la Chișinău ca la el acasă?!”

(DOC) Răspunsul oficial al Președinției: Igor Dodon îi va retrage cetățenia lui Cristian Rizea, doar că așteaptă sesizarea ASP

Ulterior, activiștii au mers și la Serviciul de Informații și Securitate. Asta în condițiile în care presa din România a scris că directorul adjunct al SIS Artur Gumeniuc ar fi cel care ar fi intermediat relația dintre Cristian Rizea și președintele Igor Dodon, înainte ca acesta să ajungă la Chișinău.

Gumeniuc, vizat într-un articol din presa din România, neagă legătura cu politicianul-fugar Rizea

Nu în ultimul rând, aceștia au mers și la blocul din strada București a Capitalei unde locuiește fostul deputat român.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.6652 0.7646%
USD USD 17.2389 0.0580%
RUB RUB 0.2267 -0.5265%
RON RON 4.2410 0.7746%
UAH UAH 0.6050 -0.1156%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile