Logo Realitatea.md

Flenchea - în apărarea presei de la Chișinău. I-a solicitat Tiraspolului să le dea jurnaliștilor acces liber în regiune (VIDEO)

22 Ianuarie 2020, 15:37 // Politica

Vicepremierul pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, a lansat un apel către așa zisele autorități din regiunea transnistreană cu privire la posibilitatea jurnaliștilor de la Chișinău de a putea circula liber în regiune, pentru a-și putea îndeplini meseria.

Adresarea lui Flenchea a fost făcută prin intermediul unui jurnalist de la Tiraspol, care a participat la conferința de presă de după întrevederea vicepremierul pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, cu reprezentantul special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Thomas Mayr-Harting, aflat într-o vizită la Chișinău.

Embed:

Dacă o să vi se permită, vă rog să introduceți și asta în jurnalul de știri al dumneavoastră. Vreau să salut prezența dumneavoastră aici și nu pot să nu remarc faptul că, spre deosebire de colegii dumneavoastră jurnaliști de la Chișinău, dimineață v-ați urcat doar în mașină, ați luat camera și ați venit aici, fără a cere permisiunea de la cineva, nici de la mine, nici de la altcineva. Cu părere de rău, colegii dumneavoastră de la Chișinău, nu vor putea mâine să vină să adreseze întrebări colegului meu Vitalie Ignatiev (n.r. așa zisul ministru de externe al transnistriei) așa liniștit precum o faceți dumneavoastră, la Chișinău”, i s-a adresat Flenchea jurnalistului din regiunea transnistreană, aflat la conferință.

Totodată, vicepremierul a declarat că a discutat cu Ignatiev despre oferirea posibilității jurnaliștilor de la Chișinău să poată să își desfășoarea activitatea liber în regiunea transnistreană, precum o fac cei de la Tiraspol, la Chișinău.

„Eu am discutat cu Vitalie această problemă la întâlnirea din formatul 1+1 din luna decembrie, ședință la care printre altele jurnaliștii din trananistria au participat, dar cei de la Chișinău au avut interdicția. Întrebați jurnaliștii de la Chișinău, pot ei să vină să lucreze în regiunea transnistreană fără a cere permisiunea cuiva? Ei nu pot face asta. Nu este o situație normală. Este democratic să veniți și să adresați întrebări, să distribuiți informația și să puteți face asta liber, fără a cere permisiunea cuiva. Ar fi bine ca și jurnaliștii de la Chișinău să-i poată adresa întrebări lui Vitalie Ignatiev, dar și el să le poată spune poziția Tiraspolului, să poată jurnaliștii să discute liber cu alți funcționari și demnitari de stat din regiune, așa cum faceți voi aici la Chișinău”, a conchis Alexandru Flenchea.

De menționat că, la astfel de evenimente, jurnaliștii din Tiraspol pot lua parte doar printr-o simplă acreditare, precum o fac și cei de la Chișinău, însă atunci când este vorba de conferințe similare sau alt gen de subiecte mass media din dreapta Nistrului cu mare greu pot obține permisiune de a merge în stânga Nistrului pentru a-și realiza meseria. În cele mai dese cazuri nu li se permite acest lucru.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1217 0.0000%
USD USD 18.4281 0.0000%
RUB RUB 0.2348 0.0000%
RON RON 4.1664 0.0000%
UAH UAH 0.6689 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
01 apr, 13:12 //

foto: army.md (FOTO) Cum arată acum Centrul COVID-19 Chișinău, care trebuia deja azi să înceapă a primi pacienții suspecți cu Coronavirus

29 mar, 12:45 //

Indignarea rudelor femeii de 79 de ani, răpusă de Coronavirus: A murit și a murit, luați-o, cumpărați locul, înmormântați-o și cu aceasta s-au terminat aprecierile eroismului ei

02 apr, 21:54 //

Crima care a zguduit un cartier din capitală! Soțul și-a împușcat dintr-un Winchester soția. Fiul ar fi fost de față!

31 mar, 19:54 //

Foto simbol Încă trei localități vor fi în carantină! Polițiștii și militarii au indicația să restricționeze circulația persoanelor

30 mar, 08:29 //

Radu alături de soţie şi cei doi copii Fiul unui erou al războiului transnistrean, obligat să se mute din România, fiindcă nu i se acordă cetăţenia

03 apr, 18:30 //

LIVE! Ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19: Au loc declarații de presă

03 apr, 10:16 //

Foto simbol Spitalul Raional din Ștefan Vodă, în carantină. Totul ar fi pornit de la un medic. Postul vamal din apropiere este în pericol de a-și sista activitatea?

02 apr, 14:25 //

(VIDEO) Scandal: „Rușine, domnule Chicu...”! Parlamentul nu a avut cvorum pentru a audia proiectul pentru care și-a asumat Guvernul răspunderea

31 mar, 14:01 //

Rusia - fără stare de urgență pe timp de Covid-19. De ce Putin este calm?

30 mar, 13:08 //

colaj: realitatea.md No comment: Cum s-a mărit „distanța socială” dintre Igor Dodon, Ion Chicu și Zinaida Greceanîi de la instituirea stării de urgență (FOTO)