Logo Realitatea.md

Foc și pară în Parlament! Furculiță: „Cei care vorbesc cu Burebista, să nu se dea cu părerea!”. Ghimpu: „Idi v Bernardazzi!” (VIDEO)

06 Octombrie 2017, 17:48 // Politica

Ședința de astăzi a Parlamentului a fost una foarte „fierbinte”. Chiar la începutul ședinței a răsunat un schimb de replici dintre liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu și deputatul socialist, Corneliu Furculiță. Asta după ce Ghimpu a acuzat socialiștii de faptul că ar fi întrerupt ieri prezentarea proiectului magazinului Kaufland în capitală.

Embed:

„Rog instituțiile abilitate ce se întâmplă cu Kaufland, cu situația care s-a creat ieri. Dacă noi așa întânim investitorii străini, atunci niciodată n-o să avem prețuri ieftine. Toată Republica Moldova se plânge că avem prețuri mari și când vine o rețea germană de magazine, cineva organizează ca să compromită investițiile străine. Este o mare rușine că atunci când vine o rețea precum Kaufland, cu cei care dețin magazine sau socialiștii trebuie să se clarifice Ministerul de Interne, organele de abilitate cine sunt organizatorii care îi împiedică să investească. Dacă o să se întoarcă și Kaufland de pe piața R. Moldova, n-o să mai vină nimeni în R. Moldova. Aici sunt locuri de muncă, prețuri mici”, a declarat Mihai Ghimpu. 

La această declarație a președintelui Partidului Liberal a reacționat deputatul socialist, Corneliu Furculiță:

„Cred că persoanele care vorbesc noapte cu Burebista și ziua cu alții ar fi bine să nu se dea cu părerea în Parlament și dacă aveți unele idei, puteți începe cu cântecul preferat al liberalilor „Давай брат до конца!”(Hai frate până la capăt!)”.

Această observație a deputatului a stârnit mai multe reacții în Parlament, astfel unii deputați strigau „Dați-i voie să cânte!”.

Mihai Ghimpu s-a arătat nemulțumit de reacția lui Furculiță, și a declarat că consilierul municipal din PSRM se afla în sala în care au blocat întâlnirea cu Kaufland, unde urma să fie prezentat proiectul. 

Ce vă dați după perete? Idi v Bernardazzi! Ce umblați cu steagul lui Lenin?”, a punctat Ghimpu.

De menționat că ieri a avut loc prezentarea proiectul unui nou magazin Kaufland în Chișinău, eveniment care a fost întrerupt de unii activiști și locuitori ai capitalei.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2828 0.3539%
USD USD 17.3212 -0.1107%
RUB RUB 0.2742 0.5501%
RON RON 4.0350 0.3681%
UAH UAH 0.7352 0.0272%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
11 dec, 11:42 //

colaj: realitatea.md File cu lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare din raportul Kroll 2, despre care Stoianoglo spunea că nu există. Slusari confirmă autenticitatea (DOC)

08 dec, 14:53 //

Foto Simbol S-a urcat beat la volan și s-a tamponat cu mașina într-un pilon. Două adolescente au decedat, iar alți trei tineri, grav răniți

13 dec, 11:54 //

colaj: realitatea.md Noi discuții secrete în „chat-ul procurorilor”! Suspendat din funcție, Viorel Morari indică procurorilor Anticorupție cum să împiedice controlul dispus de Stoianoglo (FOTO)

11 dec, 14:08 //

colaj: realitatea.md Puteau ajunge în orfelinate sau aziluri de bătrâni! Loturi de haine și încălțăminte, distruse de Serviciul Vamal cu buldozerele

10 dec, 16:34 //

Țuțu a fost anunțat în căutare internațională de către Interpol. Se cunoaște unde se află în prezent acesta

09 dec, 19:35 //

colaj: realitatea.md Șeful suspendat al PA îl confruntă pe Stoianoglo! Decizia procurorului general, atacată în instanță. Morari: Am mai avut așa „pricoale”

13 dec, 14:34 //

Nouă percheziții la foști factori de decizie VictoriaBank și „un fost guvernator” BNM în dosarul „furtul miliardului”, desfășurate de PA

10 dec, 10:00 //

LIVE! Anatolie Postică, ex-șeful SPIA, susține conferința: „Escrocheriile imobiliare. Investigația jurnalistică realizată de România Breaking News. Cazuri concrete de corupere a funcționarilor din procuratură și alte instituții din RM

12 dec, 14:39 //

Ion Sturza: Viorel Morari vrea să scape de răspunderea penală pentru crime împotriva moldovenilor

10 dec, 13:01 //

Alexandr Stoianoglo a numit un nou procuror-șef interimar al PCCOCS