Logo Realitatea.md

Foc și pară în ultimele 5 minute de emisiune! „Grișa! ... Nu strigați. Cetățenii au dat cu telecomanda mai încet”

09 Februarie 2021, 08:25 // Politica

După aproape o emisiune liniară, deputatul PSRM Grigore Novac și deputatul Platformei DA Alexandru Slusari s-au luat la harță și au vărsat foc și pară în ultimele 5 minute ale acesteia. Deputatul PDM Nicolae Ciubuc prezent pe online nu a reușit să spună vreun cuvânt în conflict. Totul s-a întâmplat aseară la „Punctul pe AZi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

Subiectul principal al emisiunii a fost echipa Nataliei Gavrilița pentru noul Guvern al Republicii Moldova. Reprezentantul socialiștilor a dat de înțeles că cel mai probabil nu vor vota pentru învestire, dar a lăsat loc și a anunțat că o decizie finală va fi luată în cadrul unei ședințe la partid.

„Programul de guvernare propus de Natalia Gavriliţă este unul ce conţine populisme curate. PSRM va fi foarte vocal, în sensul că mâine și poimâine îl vom analiza și vom pregăti întrebări către candidată și potențialii miniștri... Că a fost depusă o sesizare la Curtea Constituțională, să vadă dacă un premier în exercițiu poate avea atribuții depline, după două tentative eșuate de a învesti Guvernul, nu este posibil. Eu am impresia că doamna Sandu și cei de la PAS au intenția să tărăgăneze unele procese sau să vină cu populisme de prost gust, știri pentru mass-media. Când toți spun într-o voce că sunt două proceduri, nu, ei merg la Curte. Nu e cazul. Doar un Guvern învestit are toate împuternicirile, altfel creăm premise pentru absurd”, a declarat Grigore Novac.

„Noi nu o singură dată am spus că nu vom pune în capul mesei interesele înguste de partid sau interesele cuiva, că cineva își dorește sau nu anticipate. Alegerile anticipate nu trebuie să fie la dorința unui deputat sau a unei fracțiuni, trebuie să fie un proces ales în cazul în care nu poate fi găsită altă soluție. Noi ne aflăm într-o situație complicată - în criză financiară, economică, pandemică, agricultură și așa mai departe. Avem o situație catastrofală. Depășim acestea și după haideți în alegeri anticipate”, a declarat deputatul Nicolae Ciubuc.

Pentru învestirea noului Guvern s-a arătat oarecum deschis și reprezentatul Platformei DA. „Dacă avem alegeri anticipate în luna iunie, o lună va dura validarea mandatului și în cel mai bun caz vom avea Guvern în luna august. Asta e grija noastră, pentru că sunt probleme lăsate de Guvernului lui Dodon, prietenii socialiști au scheme cu delapidări de fonduri, riscăm să avem zeci de agenți economici falimentați... Să nu fie prea scump prețul. Poate analizăm, poate totuși dacă învestim un Guvern cu un mandat redus de 2-3 luni, dar cu un scop definit, va reuși să rezolve lucruri: să curețe sistemul serviciilor desconcentrate, să contracareze anumite scheme”, a explicat deputatul Alexandru Slusari.

G. Novac: Ați înțeles? Pe ei îi interesează desconcentratele.

Al. Slusari: Pentru că voi acolo ați pus agenți electorali. Da, Grișa, pentru că la serviciile astea oamenii o să vă facă campanie electorală.

G. Novac: Așa și spuneți.

Al. Slusari: Voi așa și spuneți, că nu lucrați pentru cetățeni.

G. Novac: Nu strigați, că cetățenii deja au dat cu telecomanda mai încet.

Al. Slusari: Când te văd pe tine, poate.

G. Novac: Dvs. așa de tare retrăiți de funcțiile astea, că tocmai v-ați aprins și tensiunea vi s-o ridicat.

Al. Slusari: Eu am văzut campania prezidențială și am văzut toate desemnările la structurile desconcentrate cu o zi înainte de a pleca Chicu (n.r. fostul premier).

La un moment dat, prezentatoare tv i-a întrerupt pentru a încheia emisiunea.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3153 -0.0047%
USD USD 17.9347 -0.1848%
RUB RUB 0.2323 -0.1290%
RON RON 4.3312 -0.0669%
UAH UAH 0.6426 -0.1709%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile