Logo Realitatea.md

Focuri de armă trase în plan vertical pentru a reține doi locuitori din Cahul, surprinși de polițiștii de frontieră pe malul lacului Manta

20 Octombrie 2020, 13:42 // Societate

Doi locuitori ai raionului Cahul cu vârste de 44 de ani sunt cercetați pentru aflarea în zona de frontieră fără autorizare. Aceștia au fost observați prin intermediul complexului mobil de termoviziune în timp ce acostau pe malul lacului Manta. Ulterior, deplasându-se cu un Volkswagen Passat, cei doi au refuzat să se legitimeze, după care șoferul a accelerat rapid, încercând să părăsească locul și deteriorând neesențial bara din spate a mașinii de serviciu a polițiștilor de frontieră. Astfel, patrulei Sectorului Poliției de Frontieră Cahul a tras două focuri de armă în plan vertical, dar nici asta nu i-a oprit pe cei doi.

foto: border.gov.md

Cazul a avut loc în după amiaza zilei de ieri, 19 octombrie curent. Polițiștii de frontieră au fost alertați de prezența a două persoane pe o barcă cu motor pe lacul Manta. Imediat, la fața locului s-au deplasat angajații SPF Cahul cu mașina de serviciu.

Ajungând în regiunea trecerii cu cale ferată, au stopat mijlocul de transport de model Volkswagen Passat în care se aflau doi bărbați și trei câini de vânătoare. Atât conducătorul auto cât și pasagerul s-au opus solicitării de a se legitima, precum și de a deschide ușa portbagajului. Mai mult, șoferul a încercat să părăsească locul accelerând în direcția automobilului de serviciu.

Astfel, pentru curmarea acțiunilor de nesubordonare, de către polițistul de frontieră au fost efectuate două împușcături cu arma din dotare, în plan vertical. Delincvenții au ignorat și de această dată cerințele legale ale polițiștilor de frontieră, deplasându-se cu viteză sporită spre localitatea Crihana Veche.

La scurt timp a fost stabilită identitatea bărbaților și găsiți la adresa de domiciliul al unuia dintre ei. Audiați, cei doi au recunoscut doar implicarea lor în accidentul rutier, menționând că se aflau la o plimbare cu câinii.

Cercetările vor continua până la elucidarea tuturor circumstanțelor privind documentarea aflării neautorizate în zona de frontieră și nesubordonării la solicitările polițiștilor de frontieră. Despre comiterea accidentului rutier și părăsirea locului au fost informați angajații Inspectoratului de Poliție Cahul, care cercetează cazul în continuare.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0955 1.0582%
USD USD 17.4150 0.6502%
RUB RUB 0.2367 1.5880%
RON RON 4.3282 1.0601%
UAH UAH 0.6165 0.5382%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile