Logo Realitatea.md

Fondul Internațional pentru Dezvoltare Agricolă va finanța un nou Proiect de Reziliență Rurală în Republica Moldova

19 Aprilie 2016, 14:21 // Economie

Un nou proiect comun dintre Guvernul Republicii Moldova și Fondul Internațional pentru Dezvoltare Agricolă (IFAD) urmează să fie implementat în două etape în perioada 2017- 2020, numit Proiectul de Reziliență Rurală (PRR). Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul unei întrevederi dintre premierul Pavel Filip și delegația IFAD, condusă de Dina Saleh, manager de țară pentru Republica Moldova.

Foto: gov.md

La prima etapă, valoarea asistenței va fi de 24 milioane de dolari și va fi direcționată spre îmbunătățirea capacității de adaptare a micilor întreprinderi agricole la schimbările climatice, cu accent pe dezvoltarea afacerilor prin modernizarea lor şi extinderea accesului la finanțare și la piețe de desfacere.

Șeful Executivului a apreciat deschiderea și interesul IFAD față de țara noastră, exprimând gratitudine pentru asistența financiară valoroasă acordată. „Agricultura este o ramură importantă, care trebuie să asigure securitatea alimentară a statului. Apreciem contribuția Fondului Internațional pentru Dezvoltare Agricolă, în special în dezvoltarea noilor tehnologii în agricultură și în susținerea tinerilor antreprenori”, a spus Pavel Filip.  

Reprezentanții IFAD au menţionat că Republica Moldova este un partener care foloseşte eficient asistenţa acordată de Fond, dar şi contribuie cu resurse proprii la realizarea proiectelor comune. Totodată, oficialii au abordat un șir de probleme de funcţionalitate cu care se confruntă în implementarea proiectelor în țara noastră, iar Premierul a dat asigurări că Guvernul va întreprinde acțiunile necesare pentru a găsi soluţii la problemele enunţate.

Începând cu anul 2000, când a fost deschisă reperezentanța IFAD în țara noastră, Republica Moldova a beneficiat de finanțare în valoare de peste 100 de milioane de dolari pentru diverse proiecte în agricultură.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 -0.0635%
USD USD 16.7700 0.4866%
RUB RUB 0.2176 -0.2293%
RON RON 4.0054 -0.1968%
UAH UAH 0.5935 0.2364%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile