Logo Realitatea.md

Forbes: TOP 10 cele mai bine plătite cântărețe 2019. Vezi cine se clasează pe locul întâi (FOTO)

02 Septembrie 2019, 06:20 // Life

Tradițional, revista Forbes publică diverse topuri unde ies în evidență artiști din întreaga lume. Recent a fost publicat top 10, al celor mai bine plătite cântărețe din lume, în vârful clasamentului fiind Taylor Swift, care a a avut un venit anual de 185 de milioane de dolari.

Mai jos găsiți cine sunt TOP 10 cele mai bine plătite cântărețe din lume, potrivit revistei Forbes:

Taylor Swift, 185 de milioane de dolari

În anul 2009, revista Forbes a clasat-o pe Taylor pe locul 69 în clasamentul celor cu cele mai mari venituri. Iată că 10 ani mai târziu, în 2019 cântăreața de muzică pop-country a ajuns pe primul loc în topul celor mai bine plătite cântărețe.

Beyoncé, 81 de milioane de dolari

După o serie de succese în „Destiny’s Child” (formația din care făcea parte artista), în 2003 Beyoncé a lansat primul său album solo, ”Dangerously In Love”.Albumul a devenit unul dintre cele mai mari succese comerciale ale anului, dominând topurile din întreaga lume. De pe acest album fac parte câteva dintre cele mai de succes piese ale lui Beyoncé: „Crazy in Love”, „Naughty Girl” și „Baby Boy”, câștigând cinci premii Grammy într-o singură noapte.

Rihanna, 62 de milioane de dolari

Rihanna debutat în anul 2005 prin intermediul discului single „Pon de Replay” care a ocupat poziția secundă în clasamentul „Billboard Hot 100”. Ulterior piesa a fost inclusă pe primul album al interpretei, intitulat „Music of the Sun”, care a fost lansat în vara aceluiași an. Discul conține o mai multe stiluri ale artistei, printre care stilurile pop, reggae și dancehall.

Katy Perry, 57,7 de milioane de dolari

Katy Perry a devenit cunoscută datorită hitului din 2008 „I Kissed a Girl” care a atins prima poziție în peste 20 de țări, inclusiv Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Australia și United World Chart. A continuat o carieră de succes, primește multe nominalizări, premii și distincții ca artistă de nivel mondial, devenind unul dintre cei mai bine vândute artiste din istorie.

P!nk, 57 de milioane de dolari

Este recunoscută prin simțul ei vestimentar neconvențional și glasul său puternic. P!nk a fost clasată pe locul 12 în „UK Music Hall of Fame” pentru primii ani ai secolului al XXI-lea. Calitățile ei vocale au fost comparate cu cele ale lui Janis Joplin, considerată de P!nk unul dintre idolii săi. În septembrie 2013, Pink a fost desemnată „Femeia Anului 2013” de către revista Billboard.

#Ariana Grande, 48 de milioane de dolari

Ariana Grande a debutat în actorie în 2008, jucând rolul lui Charlotte în musical-ul 13 la Broadway. Între 2010 și 2013, ea a avut rolul lui Cat Valentine în serialul de pe Nickelodeon – „Victorious”, iar mai târziu a primit un rol în Sam & Cat(2013-2014). În martie 2013, tânăra a atins un mare succes când piesa „The Way” de pe albumul său de debut „Yours Truly” (2013) a devenit un hit de top 10 în Billboard Hot 100 și a fost certificată cu dublu-platină de RIAA.

Jennifer Lopez, 43 de milioane de dolari

Și-a început cariera muzicală pe la sfârșitul anilor ’90, având un debut cu succes cu primul ei album intitulat „On the 6”. Acesta conținea hituri precum „If you had my love” sau „Waiting for tonight”. Pentru acest album, Jennifer a obținut discul de platină, datorită volumului de vânzări.

Lady Gaga, 39,5 milioane de dolari

Lady Gaga este o cântăreață cunoscută pentru lucrările ei originale și provocatoare, precum și pentru experimentele în materie de ținute vestimentare extravagante. Gaga și-a început cariera muzicală cântând la karaoke și piese de teatru la școală. Aceasta a studiat la școala de arte „Tisch” din cadrul Universității din New York, renunțând în cele din urmă la studii pentru a deveni un muzician profesionist.

Celine Dion, 37,5 milioane de dolari

Dion a devenit cunoscută în anii 80 după câștigarea concursurilor „Yamaha World Popular Song Festival” și a „Eurovisionului”. A urmat lansarea mai multor albume în limba franceză, iar în 1986 a semnat un contract cu Sony Records. În anii 90 a obținut succes la nivel mondial după lansarea câtorva materiale discografice de succes în engleză și franceză, devenind unul din cei mai bine vânduți cântăreți din istoria muzicii.

Shakira, 35 de milioane de dolari

De-a lungul carierei sale Shakira a vândut peste 50 de milioane de albume, fiind cea mai cunoscută artistă columbiană și una dintre cele mai cunoscute interprete de muzică latino. De asemenea, interpreta a fost răsplătită cu două premii Grammy și cu șapte trofee Latin Grammy pentru realizările sale muzicale.

Citeste tot despre: cântărețe, Forbes, top
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9904 -0.6738%
USD USD 17.0326 0.0446%
RUB RUB 0.2175 -2.2911%
RON RON 4.0999 -0.7288%
UAH UAH 0.6002 -0.1663%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile