Logo Realitatea.md

Forumul Național al Femeilor din Moldova. Șapte antreprenoare au fost premiate pentru rezultate remarcabile

15 Decembrie 2018, 15:42 // Economie

Peste 300 de femei din diferite domenii de activitate, inclusiv reprezentantele mediului de afaceri, s-au reunit astăzi la Chișinău, în cadrul Forumului Național al Femeilor din Moldova 2018, cu genericul „Femeia și migrația”.

În cadrul Forumului au fost prezentate rezultatele implementării programului național „Femei în Afaceri”, modele reușite de valorificare a potențialului feminin în regiuni și au fost discutate efectele fenomenului migrației asupra economiei, pieței muncii și societății.

Oaspete de onoare a Forumului Național al Femeilor din Moldova a fost prim ministrul Republicii Moldova Pavel Filip. Oficialul a venit cu un mesaj de susținere și încurajare a femeilor care s-au lansat în lumea afacerilor, menționând că promovarea și susținerea femeilor rămâne o prioritate a Guvernului.

Ați dat dovadă de curaj și ați venit în aceasta dimnesiune de afaceri care nu este una simplă - doar cel care a pornit o afacere știe câtă grijă și risc poartă acest domeniu. Suntem deschiși să punem în aplicare sugestiile și propunerile dumneavostră. În Republica Moldova va deveni tot mai ușor să faci afaceri, dacă ne vom implica împreună”, a spus Pavel Filip.

Premierul a înmânat diplome de onoare ale Guvernului „pentru spirit inovativ, performanță în afaceri și implicare activă în dezvoltarea antreprenoriatului feminin” pentru 8 femei antreprenoare. Acestea sunt: Alina Daraban, Iuliana Cojocaru, Ana Popov Ludmila Prociuc, Ludmila Creciun, Doina Izman, Olga Kizilov, Oxana Bondari.

Forumul a găzduit ceremonia de decernare a premiilor Concursului „Gala Antreprenoriatului Feminin 2018”. Astfel, 7 femei au fost premiate pentru rezultate remarcabile în activitatea antreprenorială:  Alexandrina Bîrsan, Anastasia Cunețchi, Nadejda Josan, Natalia Sajin, Lucia Gavriliță, Tatiana Zavtoni-Oprea. 

Antreprenoarea anului a fost desemnată Ala Pilipeţcaia. Câștigătoarele au primit premii bănești și cadouri de preț de la partenerii evenimentului. ODIMM a oferit vouchere pentru consultanță și mentorat.

La final, participantele au adoptat rezoluția Forumului National al Femeilor din Moldova 2018. Documentul a reiterat ralierea la standardele internaționale, prevederile ODD 5 din Agenda 2030, precum si angajamentele Republicii Moldova în domeniu si a venit cu o serie de propuneri: crearea unui fond de susținere a antreprenoriatului feminin si a condițiilor favorabile atragerii de investiții, promovarea inițiativelor de afaceri în rândul tinerilor si asigurarea accesului la formarea antreprenorială pentru un număr cât mai mare de femei din mediul rural, întru dobândirea abilităților antreprenoriale, indiferent de religie, zonă geografică, grup social, etnie.

Citeste tot despre: afaceri, antreprenoriat, femei, forum, premii
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3507 0.4897%
USD USD 17.4143 -0.2926%
RUB RUB 0.2721 0.1104%
RON RON 4.0695 0.4864%
UAH UAH 0.7026 -0.1137%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile