Logo Realitatea.md

Fost ministru al României: Ruşii vor să cumpere Portul de la Giurgiuleşti, singura ieşire a Moldovei la Dunăre

08 Octombrie 2019, 07:28 // Economie

„Zilele trecute, oficiali din Rusia şi Republica Moldova au anunţat posibilitatea ca Portul de la Giurgiuleşti (singura ieşire a Moldovei la Dunăre) să fie cumpărat de investitori din Rusia”, afirmă Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei din România.

Acesta aminteşte că, în anul 2014, în cele câteva luni pe care le-a petrecut la minister, a sugerat companiei Electrica să folosească o parte din banii obtinuţi la listare pentru a intra în Republica Moldova, cumpărând distribuţia de energie electrică din zona Chişinău de la compania spaniola Gas Natural.  

„De asemenea, am sugerat Conpet să facă acelaşi lucru cu Portul de la Giurgiuleşti, cu o rezervă de bani pe care o plasau la bănci. Din păcate cele două proiecte nu au fost finalizate ulterior plecării de la minister de cei care au urmat. Astăzi discuţiile se poartă cu totul altfel în cazul ambelor obiective.... Irosirea de oportunităţi, lipsa de viziune şi acţiune sunt, din păcate, trei trăsături care au marcat sectorul energetic în ultimii ani”, a scris Răzvan Nicolescu pe contul său de Facebook, potrivit Adevărul.ro.

De altfel, președintele Republicii Moldova a spus deschis în presă că apariția unui investitor rus este reală, în contextul în care proprietarii portului sunt în căutare de parteneri de dezvoltare.

CITEȘTE ȘI:

Afacerea Giurgiulești: Cum autoritățile favorizează monopolul, punând piedici portului deținut de stat

Portul Giurgiulești ar putea trece în mânele investitorilor ruși

Candu, despre declarațiile lui Dodon despre Aeroport și Portul Giurgiulești: Alianța pro-rusă PSRM-ACUM vrea să le dea pe mâna rușilor

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 0.0000%
USD USD 17.6277 0.0000%
RUB RUB 0.2486 0.0000%
RON RON 4.0060 0.0000%
UAH UAH 0.6555 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile