Logo Realitatea.md

Fost ministru, despre AIC: Instanța nu se va baza pe concluziile unei comisii de anchetă unde sunt politicieni interesați

12 Septembrie 2019, 15:23 // Economie

O instanță nici pe departe nu se va baza pe concluziile unei comisii de anchetă unde sunt politicieni interesați sau un Guvern interesat, a declarat Valeriu Lazăr, fostul ministru al Economiei, referindu-se la cerere de chemare în judecată împotriva SC „Avia Invest” S.R.L.

Potrivit lui un judecător onest și profesionist va numi niște expertize internaționale, credibile.

„Elementar trebuie să facă un audit și să vadă dacă eventual se reziliază contractul, că Legea spune foarte clar: în cazul de reziliere statul trebuie să întoarcă sau să compenseze prejudiciile aduse părții interesate. Respectiv asta înseamnă realizarea unor audite. Și nu le realizează Guvernul. O instanță nici pe departe nu o să se bazeze pe concluziile unei comisii de anchetă unde sunt politicieni interesați sau un Guvern interesat. Sigur va fi nevoită o expertiză internațională”, a declarat Valeriu Lazăr.

Fostul ministru consideră ca litigiile vor dura ani, iar în tt acest timp va fi afectată activitatea aeroportului.

„Contractul prevede calea amiabilă de soluționare a litigiilor. Dacă aș fi investitor nu aș mai face investiții pentru că nu vreau să risc cu banii mei”, a mai adăugat fostul ministru al economiei.

Amintim că Agenția Proprietății Publice (APP) a depus o cerere de chemare în judecată împotriva SC „Avia Invest” S.R.L. prin care a solicitat recunoașterea nulității contractului din 30 august 2013 de concesiune a activelor aflate în gestiunea Î.S. „Aeroportul Internațional Chișinău” și a terenului aferent acestora.

Problema Aeroportului Internațional Chișinău a fost dicutată și la Consiliul Suprem de Securitate, astăzi. Potrivit lui Igor Dodon, în prezent se muncește pentru a face un „audit al investițiilor”.

VEZI ȘI:

APP cheamă în judecată Avia Invest pentru a întoarce statului Aeroportul Internațional Chișinău

Ședința CSS, dedicată în totalitate domeniului aviatic! Statul vrea audit la Avia-Invest și anularea privatizării Air Moldova (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4073 0.5961%
USD USD 17.7179 0.1368%
RUB RUB 0.2497 1.2982%
RON RON 4.0066 0.5799%
UAH UAH 0.6577 -0.6945%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile